taboola

Toprak Burgu Makinesi Nasıl Kullanılır?

Toprak Burgu Makinesi Nasıl Kullanılır? 23.01.2022

Tarımsal üretimde kullanılan ve hayatı kolaylaştıran makineler arasında toprak burgu makinesi ilk sıralarda yer alıyor. Tarım işlerinin en yorucu ve emek gerektirenlerinden biri olan çukur kazma için kullanılan aletler, arazide çukurlar açmayı pratikleştiriyor. Özellikle fidan dikimi, çit için çukur açma işlemlerinde toprak burgu makinesi çiftçilerimizin yardımına koşuyor. 

Elbette arazinin genişliğine, çiftçilerimiz ihtiyaçlarına göre farklı toprak burgu ucu modelleri seçilebiliyor. Kampta kolaylıkla kullanılan, bagajda taşınabilecek kadar kompakt tasarımlar bulunabildiği için endüstriyel kullanım için tasarlanan oldukça büyük tasarımlar da dikkat çekiyor. Makineler, bir kişi tarafından kullanılıyor. Hafif toprak üzerinde pergola ve çitler için delik açmaya yardımcı olan alet, sert, çok taşlı ve köklerin yoğunluklu olduğu alanlarda sınırlı kullanım ile karşımıza çıkıyor. 

Hemen uygulamayı indir, fiyatları karşılaştır.

Toprak Burgu Makinesi Nedir ve Ne İşe Yarar?

Burgu ucuyla dönerek çalışan ve toprakta çukur açmaya yardımcı olan aletlere toprak burgu makinesi denir. Hem çiftçilik hem de kamp gibi outdoor etkinliklerde kullanılan aletler, farklı zeminlerde kolaylıkla çukur açmaya imkan veriyor. 

Toprak burgu makinesi kullanmanın çiftçilerimize sağladığı birçok avantaj var. 

  • Burgu makinesi, dilediğiniz genişlik ve derinlikte çukurları açmanıza yardımcı oluyor. Fazla geniş veya derin çukur açılmasına mani olduğu için kontrolü çiftçilerimize bırakıyor. Buna ek olarak istenen alanda, tam dilenen noktada çukur oluştuğu için fazla kazıların da önüne geçiyor. 
  • İş gücünden ve zamandan tasarruf sağlıyor. 
  • Birden çok aletle yapılabilecek işi tek başına gerçekleştirdiği için depoda yerden tasarrufa yardımcı oluyor. 
  • Kolaylıkla taşınarak dilenen yere götürülebiliyor. 
  • Ergonomik tutamaklar sayesinde rahat tutuşla çukur açmaya yardımcı oluyor. 
  • Farklı toprak tiplerinde çukur açabiliyor. Üstelik toprak üzerinde çim dahi olsa, bu durum burgu makinesinin çukur açmasına engel olmuyor. 
  • Kullanım sonrası makineler suyla temizlenerek yeniden kullanıma hazır hale geliyor ve hızla depolanabiliyor. 
  • Geniş yakıt depoları, sürekli yakıt dolumu yapma sorununu ortadan kaldırıyor. Hem elektrikle hem de yakıtla çalışan toprak burgu makinesi modelleri bulunabiliyor. 
  • Hem pabuçlu balatalar hem de santrifüjlü balatalar delme sırasında kullanılabiliyor. 
  • Toprak burgu makineleri, çukur kazarken, toprakta var olan  küçük taş ve çakılların size engel olmasına izin vermiyor. Dayanıklı uçlar, çukur açarken güvenlik sağlıyor. 

Toprak burgu makineleri ile birçok farklı işlem gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin kamp alanında çadır kurmak için toprak burgu makinelerini kullanabilirsiniz. Tarla sınırını belirlemek için çift kurmak istediğinizde kazık çakma makinesi kullanabileceğiniz gibi toprak burgu makinesinden de destek alabilirsiniz. Ayrıca fidan dikmek için çukura ihtiyacınız olduğunda toprak burgu makineleri ile ihtiyacınız olan derinlikte çukur açabilirsiniz. 

Toprak Burgu Makinesi Nasıl Kullanılır?

Toprak burgu makinelerinin kurulumu ve çalıştırması oldukça kolay. Eğer alet elektrikle çalışıyorsa güç kaynağına bağlamak gerekiyor. Benzinli bir toprak burgu makinesine sahipseniz, benzin ve yağ gereksinimini karşılayarak, yakıt ve yağ depolara doldurarak makineyi hazırlayabilirsiniz. Benzinli makineleri kesinlikle yağsız çalıştırmamalısınız. 

  • Yakıtı veya güç kaynağı bağlantısı hazır olan aletin ucunun tam takılı olup olmadığını kontrol etmelisiniz. 
  • Makineye, dilediğiniz kalınlıkta, cihaz tarafından desteklenen uçları takabilirsiniz. 8 cm, 10 cm, 15 cm, 20 cm ve 30 cm gibi farklı burgu uçlarını bulabilirsiniz. Makineye kolaylıkla monte ederek hızla kullanmaya başlayabilirsiniz. 
  • Motor soğukla jikleyi açmalısınız. Eğer sıcaksa açmanıza gerek kalmıyor. Motor sıcakken jikle açılırsa, motor boğulacağından, bu noktaya dikkat etmelisiniz.
  • Eğer benzinli bir model kullanıyorsanız ve dolum öncesi depo tamamen boşsa, benzin otomatiğe dolana kadar pompalama yapmalısınız. 
  • Motor çalışınca jikle gaza basmadan kapatılıyor. 
  • Dönmeye başlayan burgu ucu, tutamak alanlarında yer alan kontrol tuşu üzerinden yönetebilirsiniz. 
  • Her 50 çukurdan sonra yağ basmalısınız.  
Toprak Burgu Makinesi Nedir ve Ne İşe Yarar?

Toprak burgu makinelerini kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. Bu güvenlik önlemlerini alarak, makineyi herhangi bir sorun yaşamadan çalıştırabilirsiniz.

  • İlk olarak, aleti kullanacağınız alanda yetişkinlerin, çocukların, hayvanların bulunmamasına özen göstermelisiniz. Kazaların önlenmesi için çevrenin temizliğinden emin olmalısınız. 
  • Çalışma alanından ayrılırken motoru her zaman kapatmaya özen göstermelisiniz. 
  • Çalışırken aleti iki elinizle tutmalı ve kontrolün sizde olduğundan emin olmalısınız. 
  • Delme işlemi sırasında güvenli bir pozisyonda durmalı, alet ile aranızdaki mesafeyi, dik duruşunuzu korumalısınız. Çalışırken çok fazla öne eğilmemeye dikkat etmelisiniz. 
  • Herhangi bir sorun fark ettiğinizde motoru hemen kapatmalı ve teknik destek için bir uzmanla görüşmelisiniz. 
  • Çalıştıktan hemen sonra, sıcak olan toprak burgu makinesini kuru otların, yanıcı nesnelerin üzerine koymamalısınız. 
  • Burguyu dik tutarak çalıştırmalı ve kesinlikle bükmemelisiniz. 
  • Toprak helezonunu yalnızca toprak üzerinde çalıştırmalı, başka zeminlerde çalıştırmamalısınız. 
  • Yedek parça değişimi gerektiğinde her zaman orijinal parçaları tercih etmelisiniz. 

Toprak burgu makineleri kullandıktan hemen sonra temizlemelisiniz. Ekipmanı, düzenli bir şekilde nemli bir bez ile temizleyebilirsiniz. Dilerseniz, yumuşak sabun ile temizlik etkisini pekiştirebilirsiniz. Ancak başka bir temizleyici, kimyasallar ve çözücüler kullanmamalısınız. Ekipmandaki plastik parçalar zarar görebiliyor. Ayrıca, temizlik sürecinde makinenin içine su girmemesine özen göstermelisiniz. 

Bakım yaparken buji kapağını ve bujiyi çıkarmalısınız. Yakıt deposunu ve yakıt hatlarını kontrol ederek sızdırmazlıklarından emin olmalısınız. Alet 20 saat çalıştıktan sonra hava filtresinin temizliğini yenilemeli ve buji kontrolü yapmalısınız. 100 saate ulaştığında yeni bakım gerekiyor. Yakıt deposunu temizlemeli ve bujiyi değiştirmelisiniz. Çalışma süresi 300 saate ulaştığında hava filtresini yenisiyle değiştirmelisiniz. 

Toprak Burgu Makinesi Fiyatları

Tıpkı fındık patozu makinesi modellerinde olduğu gibi toprak burgu makinelerinde de fiyatlar dönemsel olarak değişiyor. Özellikle yurt dışından gelen makineler, döviz kuruna bağlı olarak fiyat değişimine uğrayabiliyor. Ayrıca, modellerin özelliklerine, teknik ve dizayn detaylarına göre toprak burgu makinesi fiyatları farklılaşıyor. Makineyle beraber alınan uç sayısı, yedek parça erişimi, aletlerin garanti süresi, kalitesi gibi birçok noktayı değerlendirdikten sonra seçim yapmalısınız. Sizin için en iyi toprak burgu makinesi hangisi merak ediyorsanız, öncelikle ürünlerden beklentilerinizi göz önünde bulundurmalısınız. Seçim sırasında önce teknik özellikleri incelemeli ve beklentilerinizi karşılayan alternatifleri ayırmalısınız. Aynı özellikte, benzer kalite standartlarındaki modeller arasında son kararı elbette fiyat kıyaslayarak verebilirsiniz. Özellik ve fiyat açısından size, bütçenize uygun seçenekleri tercih ederek siz de en iyi toprak burgu makinesi modellerine sahip olabilirsiniz. 

Tarfin Blog üzerinden yem karma makinesi gibi sık kullanılan tarım makineleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Tarım ve hayvancılıkla ilgili hayatınızı kolaylaştıracak faydalı bilgilere, Tarfin aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Ayrıca Tarfin, tarımsal alışverişlerinizde avantajlı sipariş imkanları tanıyor. Peşin veya hasat vadeli ödeme seçeneklerinden faydalanarak siz de tarımsal ve hayvansal ürün ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Tarfin avantajlarını keşfetmek ve Türkiye’deki binlerce çiftçimiz gibi ayrıcalıklı alışveriş seçeneklerinden yararlanmak için Tarfin Mobil uygulamasını ziyaret edebilir veya size en yakın Tarfin yetkili satış noktasını ziyaret edebilirsiniz. Türkiye’nin dört bir yanında yer alan yetkili satış noktaları ile görüşerek detaylı bilgi alabilir, siz de toprağınızın bereketini artıracak ürünleri hızla sipariş verebilirsiniz. 

share

Benzer Haberler

Köpek Dişi Ayrığı Bitkisi Nedir? Nasıl Mücadele Edilir?
15.03.2021
Köpek Dişi Ayrığı Bitkisi Nedir? Nasıl Mücadele Edilir?

Köpek dişi ayrığı bitkisi nedir, onunla nasıl mücadele edilir sizler için açıklıyoruz. Köpek dişi ayrığı bitkisi zararları ile ilgili detaylı bilgi Tarfin Blog'ta.

Devamını oku
Çilek Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
14.04.2021
Çilek Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Çilek yetiştiriciliği nasıl yapılır konusu hakkında detaylı bilgi sizlerle. Çilek yetiştiriciliği için aradığınız tüm yanıtları yazımızda bulabilirsiniz.

Devamını oku
Kestane Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
27.02.2022
Kestane Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Kestane yetiştiriciliği hangi iklimde, toprakta yapılır merak ediyor musunuz? Kestane yetiştiriciliği nasıl yapılır hemen öğrenebilirsiniz.

Devamını oku