taboola

Zirai İlaçlama Makineleri Çeşitleri Nelerdir?

Zirai İlaçlama Makineleri Çeşitleri Nelerdir? 26.01.2022

Tarımsal üretim sırasında verim için en büyük tehditlerin başında kuşkusuz yabancı otlar, hastalıklar ve zararlılar geliyor. Mahsul kalitesini, verimini direkt etkileyen bu sorunlarla baş etmek için ilaçlama en etkili yollardan biri. Ancak gerek zaman, gerek iş gücü kaybı nedeniyle manuel olarak ilaçlama yapılması oldukça zor. İşte bu probleme, zirai ilaçlama makineleri çözüm üretiyor.

Zirai ilaçlama makinelerinin faydalarının başında iş gücünden ve zamandan tasarruf sağlaması geliyor. Ayrıca çiftçilerimizin, gerekli koruyucu giysi ve aksesuarları kullanarak ilaçlarla direkt temas etmesi önleniyor. Bu sayede cilde teması, solunması sakıncalı bulunan kimyasal içeriklerin, insana zarar vermeden ekinlere uygulanması kolaylaşıyor. Buna ek olarak, fazla veya az miktarda ilaç kullanmak ilaçlamadan istenen sonucu almayı önlüyor. Gelişmiş zirai ilaçlama makineleri, ilaçları hem istenen miktarda hem de doğru yolla ekinlere ulaştırmayı sağlıyor. Geniş alanların bile hızlı ve kolay bir şekilde ilaçlanmasına yardımcı olan aletler, hemen her çiftçimizde yer alıyor. 

Hemen uygulamayı indir, fiyatları karşılaştır.

Zirai ilaçlama makinelerinin, farklı modellerini, değişik formdaki ilaçlar için üretilmiş çeşit çeşit alternatiflerini görebilirsiniz. Piyasada ilaçlama makinelerinin birçok farklı modelde, opsiyonları bulunuyor. En yaygın kullanılan çeşitler ise akülü ilaçlama makineleri, benzinli ve elektrikli ilaçlama makineleri olarak sıralanıyor. Modeller açısından çeşitleri incelediğinizde sırt ilaçlama pompalarını görebilirsiniz. Özellikle dezenfeksiyon işlemlerinde kullanılan alternatifler, ev ilaçlamada, haşerelere karşı tercih ediliyor. Üfleme yani püskürtme yapan makineler, özellikle sıvı zirai ilaçların uygulanması için tercih ediliyor. Sisleyiciler ise ilacın daha hızlı dağılmasına yardımcı oluyor, bu işlem için basınç sistemi kullanılıyor. Kullanıcılar istedikleri oranda basıncı ayarlayarak, ilaçlamayı gerçekleştirebiliyor. Eğer geniş alanda tarımsal ilaçlama yapılacaksa, yüksekten, uçak, helikopter hatta drone kullanılabiliyor. Ufak alanlarda, detaylı ilaçlama için el traktörleri tercih ediliyor. 

Geniş tarlalarda ise traktör ilaçlama makineleri kullanmak daha yaygın bir seçim oluyor. Traktörlerin arkasına asılan zirai tip ilaçlama makineleri, sulama ve ilaçlama görevlerini başarıyla yerine getiriyor. İlaçlama yapılırken koni veya düz üçgen uçlar seçiliyor. 

İlaçlama Makineleri Fiyatları

Sıvı ilaçlar için kullanılan zirai ilaçlama makineleri, damlacık büyüklüğüne göre üç çeşitle inceleniyor. Pülverizatör, atomizer ve sisleyici çeşitleri, sıvı ilaçlarla kullanabilirsiniz. Pülverizatörler, ilacı daha küçük parçalar halinde salıyor. Atomizer, daha da küçük damlacıklarla püskürtme sağlıyor, daha uzak noktalara ulaşım mümkün oluyor. Minimum damlacıklar ise sisleyiciler ile püskürtülüyor. Sis halindeki ilaç, soğuk veya sıcak sisleme şeklinde verilebiliyor. 

Katı ilaçlar, tozlayıcı adındaki ilaçlama makineleri yardımıyla veriliyor. Ekinleri direkt ilaçlama sağlayan tozlayıcı makineler, benzinli, akülü ve elektrikli ve mekanik kollu alternatiflerle çeşitleniyor. 

Benzinli ve Elektrikli İlaçlama Makineleri

Güç sistemlerine göre çeşitlenen zirai ilaçlama makineleri farklı avantajlarla kullanıcıların ihtiyaçlarına yanıt veriyor. 

  • Akülü modeller, bir defa şarj edildikten sonra güç bitene kadar geniş alanda ilaçlama sağlıyor. Makinenin deposunda bulunan ilaç bitse dahi, yeniden doldurularak şarjlı kullanım süresi bitene dek ilaçlamaya devam edilebiliyor. 
  • Elektrikli ilaçlama makineleri, uzun mesafelerde ilaçlamayı kolaylaştırıyor. Hem ilaç hem de dezenfektan kullanımına imkan tanıyor. 
  • Mekanik kollu makineler, genellikle çok uzak mesafelere püskürtme yapamıyor. 
  • Benzinli zirai ilaçlama makineleri, yakıt ve ilaç deposu bulunduruyor. Motor çeşitlerine göre değişen pompalar, farklı mesafelerde püskürtme sağlayabiliyor. 

Zirai ilaçlamada en sık kullanılan makineler olan pülverizatörler, ilaç deposu, karıştırıcı, pompa, hava deposu, filtreler, vanalar, manometre, püskürtme boruları ve ilaçlama makinesi memelerinden oluşuyor. Makinenin iletim ve depolama parçalarının ilaçların içindeki kimyasallara dayanıklı olması oldukça önemli. Bunun yanında benzinli makinelere kolay yakıt dolumu için doldurma kapağı azı ve elek bulunması da gerekiyor. Filtreler ise katı ve çözünmeyen parçaların elenmesine yardım ediyor. Yabancı maddelerin ayrılması, aşınmaya, tıkanmaya karşı koruma sağlıyor. 

İlaçlama Makineleri Fiyatları

Zirai ilaçlama makineleri fiyatları, markasına, modeline göre farklı fiyatlarla karşımıza çıkıyor. Yurt dışından gelen ürünler, yerli üretim makineler, değişen fiyat etiketlerine sahip olabiliyor. Bu bağlamda döviz kuru gibi etkenler ilaçlama makinesi fiyatlarını değiştiriyor. Ayrıca, makinelerin teknik özellikleri, güç sistemleri, kutu içeriğine dahil olan başlıklar, depo kapasitesi fiyatlar üzerinde belirleyicilik gösteriyor. Markaya, modele, zirai ilaçlama makinelerinin özelliklerine göre farklı fiyatları görebilirsin. 

Zirai İlaçlama Makineleri  Nasıl Kullanılır? 

İlaçlama makinesi alırken öncelikle teknik özelliklerine göre eleme yapmalısınız. İhtiyacınız olan makine nasıl bir güç kaynağına sahip olmalı, ilaç depo genişliği ne kadar olmalı değerlendirmelisiniz. Beklentilerinize, ihtiyaçlarınıza uygun olan ürünleri bulduktan sonra ilaç makinesi fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz. İlaçlama makinesi seçenekleri arasından seçim olmak oldukça zor. En doğru zirai ilaç makinesini bulmak için nasıl bir yol izlemek gerekiyor, adım adım şöyle sıralanıyor: 

  • Ürünleri incelerken hangi amaçla satın alacağınızı belirlemelisiniz. İlaçlama yapılacak alanın büyüklüğü dikkat etmeniz gereken ilk kriter olmalı. Alan genişse, traktör araçlarının arkasına takılabilecek ilaçlama makinelerini tercih edebilirsiniz. 
  • Eğer haşere ilaçlamak için ilaçlama makinesi alınacaksa, sırta takılan alternatifler tercih ediliyor. Hazne genişliği gibi ürün özelliklerine dikkat etmeyi unutmamalısınız. 
  • Sıvı veya katı ilaçlama için farklı modeller bulunuyor. Hangi tip ilaç kullanacağınıza göre seçimi yönlendirebilirsiniz. Benzer şekilde, seçtiğiniz modeller için alacağınız başlıkları da belirlemelisiniz. Hangi pompa tipi ilaç uygulamanıza daha uygun incelemelisiniz. 
  • Yüksek basınç sağlayan pompaların fiyatları daha yüksek oluyor, gerçekten çok yüksek basınca ihtiyacınız var mı düşünerek daha makul fiyatlı seçenekleri tercih edebilirsiniz. 

Zirai İlaçlama Makineleri  Nasıl Kullanılır? 

Ürünleri kullanmadan önce, deponun dolu olup olmadığını kontrol etmeli ve motoru alet boşken çalıştırmamalısınız. Diğer bir deyişle, önce ilaç deposunu doldurmalı, sonra aleti güç kaynağına bağlamalı ve motoru çalıştırmalısınız. Eğer benzinli ilaçlama makinesi kullanıyorsanız, kullandığınız yakıtın dönüş borusundan aktığını görene kadar primer hazneyi pompalamalısınız. Kapatmak istediğinizde, hava kelebeğinin kolunu çekerek kapama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Gaz kolunu en alt düzeyin üstüne gelecek şekilde ayarlamalı ve deneme niyetiyle çalıştırma kolunu çekmelisiniz. Motoru çalıştırmak için kolu hızla çekerek başlatmalısınız. Yüksek hızlı çalıştırma için kontrol valfının kolunu çevirmek gerekiyor ve basınç ayarlanıyor. Püskürtme için uygun koşulların kontrolünün ardından ekipmanların tam ve sağlam olduğundan emin olmalısınız. Sonrasında gazı yüksek konum getirerek, püskürtme ucu vanası açık durumda ilaçlamaya başlayabilirsiniz. İlaçlama makinelerinin daima temiz olması gerekiyor İşlem sonrası temizlik ve bakıma zaman ayırmalı ve uygun depolama koşullarını sağlamalısınız. Bakım için parçaların yağlanmasına, emniyet sisteminin düzenli olarak kontrol edilmesine dikkat etmelisiniz. 

Tarfin Blog üzerinden yem karma makinesi çeşitleri, toprak burgu makinesi modelleri gibi zirai ilaç makineleri hakkında da bilgi alabilirsiniz. Ayrıca Tarfin, tarımsal ve hayvansal ürün alışverişlerinizde kolay ve avantajlı sipariş imkanları tanıyor. Dilerseniz peşin, isterseniz hasat vadeli ödeme seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Tarfin Mobil uygulamasını ziyaret ederek veya size en yakın Tarfin yetkili satış noktasını ziyaret ederek siz de Tarfin ile tanışabilirsiniz. 

share

Benzer Haberler

Tarfin şimdi Ege'de
14.09.2020
Tarfin Yeni Satış Noktaları ile Ege Bölgesi’nde Hizmet Vermeye Başladı...

Tarfin Yeni Satış Noktaları ile Ege Bölgesi’nde Hizmet Vermeye Başladı...

Devamını oku
Domates Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
13.04.2021
Domates Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Domates yetiştiriciliği nasıl yapılır sorusu Tarfin Blog'ta yanıtlanıyor. Domates yetiştirme, gübre ve sulama hakkında bilgiler sizlerle.

Devamını oku
İnek Neden Öksürür?
02.08.2023
İnek Neden Öksürür?

İnek neden öksürür, nasıl teşhis ve tedavi edilir sorularınız Tarfin Blog'ta yanıtlanıyor. İneklerde öksürük hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler için tıklayın.

Devamını oku