taboola

Tarfin Tarım, Reel Sektöre Finansman Kaynağı Olarak Sermaye Piyasaları ve Varlığa Dayalı Menkul Kıymetler Webinarında

Tarfin Tarım, Reel Sektöre Finansman Kaynağı Olarak Sermaye Piyasaları ve Varlığa Dayalı Menkul Kıymetler Webinarında 01.06.2021

Pasha Bank tarafından OMG Capital Advisors desteği ile düzenlenen "Reel Sektöre Finansman Kaynağı Olarak Sermaye Piyasaları ve Varlığa Dayalı Menkul Kıymetler" başlıklı webinar, finans ve iş dünyasının önde gelen isimlerini buluşturdu. Tarfin Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Memecan, Tarfin’in yenilikçi iş modeli ve VDMK ihraçlarındaki deneyimi ile webinarın konukları arasında yer alıyordu. 

“Reel Sektöre Finansman Kaynağı Olarak Sermaye Piyasaları ve Varlığa Dayalı Menkul Kıymetler" webinarının açılış konuşmasını PASHA Bank Genel Müdürü H.Cenk Eynehan, T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Erdurmuş ve OMG Capital Advisors Genel Müdürü Murat Gülkan gerçekleştirdi. Pandeminin etkisi altında geçen 2020 yılının reel sektör açısından değerlendirildiği toplantıda, sektöre aktarılacak kaynaklar, verilecek destekler masaya yatırıldı. İş insanları varlığa dayalı menkul kıymet ihraçları üzerinden deneyimlerini paylaşarak girişimcilere ve finans dünyasına ilham verdi. Toplantının birinci oturumunda, konuşmacılar arasında başarılı iş insanı, Tarfin Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Memecan da bulunuyordu. 

Hemen uygulamayı indir, fiyatları karşılaştır.

61 İlde, 23.000 Çiftçimiz Tarfin ile Çalışıyor 

Mehmet Memecan, Tarfin Tarım’ı gübre çeşitleri, tohum ve yem tedarik işlemleri yapan bir girişim olarak tanımlayarak konuşmasına başladı. Çiftçilerimizin uzun bir nakit akış trafiği olduğunun altını çizen iş insanı, işletme sermayesinin finansmanı olması gerektiğini ifade etti. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak projelendirilen Tarfin’in, KKB entegrasyonlarını kullanarak düşük maliyetle risk değerlendirme modelleri kurduğunu ve bu şekilde yola çıktığını anlattı. Mehmet Memecan, “Bugün 61 ilde aktifiz, 23.000 çiftçi müşterimiz var ve toplam 38.000 satış ile yolumuza devam ediyoruz.” diyerek başarı tablosunu görünür kıldı. 

“46 Milyonluk Sekizinci VDMK İhracına İmza Attık”

Tarfin Tarım girişiminin henüz ilk zamanlarında krediller, faktoring şirketleri ile işbirliği içinde büyüyen şirketin ilerleyen dönemde yolunun OMG Capitol Advisors ile kesiştiğini söyleyen  Tarfin Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Memecan, bu sayede ticari senetli alacaklarını fonlama imkanı bulduğunu belirtti. Haziran 2018’de, 1 milyon liralık ilk Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (Asset Backed Security) ihracını yaptığını söyleyen iş insanı, 2021 yılının şubat ayında ise 46 milyon liralık sekizinci ihraca imza attıklarını duyurdu. Büyüyen ihraçlarla portföyünü fonlamada destek alan Tarfin Tarım şirketinin, ihraç sayesinde fonlarında çeşitlenme imkanı bulduğunun altı çizildi. Memecan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bankalarla kredibilite yükselmesine rağmen, likidite konusunda bir sıkışıklık olduğunda sermaye piyasalarına dönmenin avantajını yaşıyoruz. Sermaye piyasalarında faizler arttığında bankaya dönme imkanı elimizin altında bulunuyor.” Bu hareket kabiliyetinin verdiği güçle, dış kaynaklara da yönelen Memecan, VDMK ihraçlarının her geçen gün daha çok yüzdeyle fon tercihlerini oluşturduğunu ifade etti. 

Varlık Finansman Fonu Mevzuatı Tarfin’in Finansal Süreçlerine %100 Uyuyor

Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (Asset Backed Security) ihracının iş akışına desteğini değerlendiren Tarfin Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Memecan, “Çiftçilerimizle ticaretimiz sonrası oluşan cirolanmış senedi, varlık finansman fonuna devrettiğimizde o senet, varlık finansman fonunun varlığı haline geliyor. Bu ihraç sürecinde senetleri fiziksel olarak cirolayıp devrettiğimizde, operasyonel bir zorluk veya portföy süreçleri ile ayrıştırma sorunu ortadan kalkıyor. Ayrıca mevzuat net olduğu için iş akışımız belli bir düzen içinde ilerliyor.. Bu zaman zaman inovatif değişikliklerde elimizi bağlasa da, şirketimizin iş modeline %100 uyan bu mevzuatla süreçlerimizi zorlanmadan ilerletebiliyoruz.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı. 

 "Reel Sektöre Finansman Kaynağı Olarak Sermaye Piyasaları ve Varlığa Dayalı Menkul Kıymetler" başlıklı webinarın birinci oturumunda yer alan, Tarfin Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Memecan’ın konuşmasının tümünü izleyebilirsiniz. 

 

Reel Sektör Nedir?

Reel sektör, bir ülkenin ekonomisinde mal ve hizmet üretimi ile doğrudan ilgilenen ve somut ürünlerin üretimini ya da fiziksel faaliyetleri içeren sektör olarak tanımlanıyor. Bu sektör, tarım, imalat, inşaat ve hizmet sektörü gibi gerçek ekonomiyi temsil eden alanları kapsıyor. Reel sektördeki faaliyetler, ekonominin canlılığı ve büyümesi için önemli bir rol oynuyor ve ülkenin milli gelirine ve istihdama da katkı sağlıyor. Ayrıca, reel sektörün gelişimi ekonomik kalkınma ve refah düzeyinin artmasına da yardımcı oluyor. Bu nedenle, reel sektörün sağlıklı ve güçlü olması ekonomik istikrarın korunmasında kritik bir önem taşıyor.

share

Benzer Haberler

Dar Alanda Dikey Tarım Nedir Nasıl Yapılır?
26.07.2021
Dar Alanda Dikey Tarım Nedir Nasıl Yapılır?

Dar alanda dikey tarım sağladığı birçok avantajla geleceği işaret ediyor. Dikey tarım nedir merak ediyorsanız tıklayın.

Devamını oku
Çilek Zararlıları ve Hastalıkları ile Nasıl Mücadele Edilir?
08.12.2023
Çilek Zararlıları ve Hastalıkları ile Nasıl Mücadele Edilir?

Çileklerde hastalık ve zararlılar, kök, meyve ve yapraklarda olabiliyor. Peki çilek hastalık ve zararlılarıyla nasıl mücadele edilir? Hemen öğrenin!

Devamını oku
Yem Hazırlama Makineleri Nelerdir?
12.03.2024
Yem Hazırlama Makineleri Nelerdir?

Yem hazırlama makineleri hayvanların yemleri daha iyi tüketebilmek için uygun forma getiriyor. Yem hazırlama makineleri nelerdir hemen öğrenin!

Devamını oku