taboola

Tarfin’den 2022-2023 tarım sezonunun ilk VDMK ihracı

Tarfin’den 2022-2023 tarım sezonunun ilk VDMK ihracı 19.10.2022

Türkiye’nin lider dijital tarım platformu Tarfin, 2022-2023 tarım sezonunun ilk Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihracını tamamladı. Ortalama 245 gün vadeli 100 milyon TL’lik ihraç ile Tarfin’in toplam ihraç büyüklüğü 842 milyon TL oldu. Pasha Yatırım Bankası aracılığı ve OMG Capital Advisors danışmanlığı ile tamamlanan ihraç ile Tarfin, 71 ilde üretim yapan yaklaşık üç bin çiftçiyi kurumsal yatırımcı ile buluşturarak tarımsal girdi ihtiyacını fonladı.

Yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategorisinde değerlendirildi

JCR Eurasia Rating tarafından yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategorisinde değerlendirilen ihraç, tarıma dayalı tek Varlığa Dayalı Menkul Kıymet olma özelliğini de koruyor. Tarfin’in çiftçilere olan vadeli satışlarını yatırım aracına dönüştüren, yatırımcılar için cazip getirili alternatif sunan Tarfin VDMK ihracı ile tarım sektörünün gelişimine de itici güç oluyor.

Hemen uygulamayı indir, fiyatları karşılaştır.

“Türkiye tarımının sürdürülebilirliği için önemli adımlar atıyoruz”

VDMK’lerin güvenilir bir finansal enstrüman olduğunu ve son yıllarda yükselişe geçtiğini kaydeden Tarfin CFO'su Kerimcan Aycibin, "Tarfin olarak VDMK ihraçlarımız ile Türkiye tarımı için yatırıcımlar ve çiftçiler arasında katma değeri yüksek bir hizmete aracılık ediyoruz. Çiftçinin girdi ihtiyacını kurumsal yatırımcılarla buluşturarak Türkiye tarımının sürdürülebilirliği için önemli adımlar atarken, aynı anda yatırımcılarımıza cazip getirili bir alternatif sunuyoruz. Böylece her iki tarafın faydasına, özellikle ülkemizin tarımı ve ekonomisine destek oluyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz ihraçlara gelen yoğun talep ve Tarfin'in çiftçi sayısındaki büyüme hızı, işimizin paydaşlarımız için ne denli önemli olduğunu gösteriyor. Türkiye'deki çiftçilerin üretimine ve tarıma destek olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Varlığa Dayalı Menkul Kıymet ve SUKUK ihraçlarımız, aldığımız yatırımlar, uluslararası finansman kaynakları ile yaptığımız anlaşmalarla üreticiden tüketiciye giden yolda katma değer oluşturmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Tarfin, Çiftçiler ve Yatırımcılar Arasında Köprü Kurarak Türkiye Tarımına Destek Sağlıyor

Tarfin, VDMK ihraçları ile çiftçiler ve yatırımcılar arasında köprü kuruyor. Kurumsal yatırımcılarla çiftçilerin girdi ihtiyaçlarını buluşturarak, Türkiye tarımı için önemli adımlar atıyor. Bunun dışında yatırımcılara birbirinden avantajlı alternatifler sunuyor. bu sayede her iki taraf için faydalı adım atarken aynı zamandan Türkiye tarımına destek sağlıyor. Tarfin, bugüne kadar yapmış olduğu ihraçlarla çiftçi sayısında büyüme kaydettiğini kanıtlıyor. VDMK ve SUKUK ihraçları ile uluslararası finansman kaynaklarından alınan yatırımlarla üreticiden tüketiciye giden yolda katma değer oluşturmaya devam edecek gibi görüyor. Tarfin tarıma destek sağlamak için her zaman öncülük ediyor. 

Tarfin Hakkında:

Tarfin Tarım A.Ş. olarak üreticilerin ülkemizin geleceğindeki en büyük pay sahibi olduğuna inanmakta ve kuruluşumuzdan itibaren Türk çiftçisine her daim destek olmak için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.  Geliştirdiğimiz makine öğrenmesine dayalı tarımsal risk skorlama modelini kullanarak, Türk çiftçilerinin gübre, tohum ve yem gibi tüm tarım girdilerine uygun fiyatlar ve hasatta ödeme fırsatları ile ulaşmalarını sağlıyoruz. Mobil uygulamamız ile çiftçilerimizin bulunduğu bölgelerdeki en güncel gübre, yem ve diğer tarım girdilerindeki fiyatları karşılaştırmalı olarak sunuyor, çiftçilerimizin en uygun fiyatları bulması için onlara farklı alternatifler gösteriyoruz. 

Bugün çiftçilerimiz, mobil uygulamamız ve 76 ildeki 1100’den fazla yetkili Tarfin satış noktamız ile bize kolayca ulaşabiliyor.  Tarfin’den tarım ihtiyaçlarını vadeli ya da peşin olarak satın almak isteyen çiftçiler, bulundukları ildeki satış noktalarımızı ziyaret ederek, işlemlerini 4 dakika içinde tamamlayıp ürünlerini anında teslim alabiliyor. Tarfin’den yaptıkları alışverişler ile çiftçilerimiz hem ihtiyaçlarını uygun fiyat seçenekleri ile satın alır hem de kefil, ipotek gibi ek yükümlülükler altına girmez. Tüm çiftçiler, ürünlerine, bölgelerine özel hasat tarihine göre ödeme gününü belirler ve tüm tarım ihtiyaçlarına dosya masrafı, kart ücreti, üyelik aidatı gibi ek masraflar olmadan kolayca ulaşabilir.

share

Benzer Haberler

Çilek Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
14.04.2021
Çilek Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Çilek yetiştiriciliği nasıl yapılır konusu hakkında detaylı bilgi sizlerle. Çilek yetiştiriciliği için aradığınız tüm yanıtları yazımızda bulabilirsiniz.

Devamını oku
Canavar Otu Nedir? Canavar Otu Zararları Nelerdir?
31.03.2021
Canavar Otu Nedir? Canavar Otu Zararları Nelerdir?

Canavar otu nedir, canavar otu zararları nelerdir merak ediyorsanız detayları yazımızda bulabilirsiniz. Canavar otu bitkisi hakkında detaylı bilgi sizlerle.

Devamını oku
Nohut Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
24.04.2021
Nohut Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Nohut yetiştiriciliği nasıl yapılır Tarfin Blog'tan öğrenebilirsiniz. Nohut yetiştiriciliği yaparken nelere dikkat edilmelidir yazımızdan okuyabilirsiniz.

Devamını oku