taboola

Suat Kahve “Alıyorum, 1 Sene Sonra Ödüyorum. Faiz Yok, Kar Var. Gelir Korumalı Paketi Tabii ki Kullanırım!”

Suat Kahve “Alıyorum, 1 Sene Sonra Ödüyorum. Faiz Yok, %20 Kar Var. Gelir Korumalı Paketi Tabii ki Kullanırım!” 12.11.2023

Çocukken tanıştığı toprakla arasına uzun iş yaşamı giren Suat Kahve, özlemini emeklilik yıllarında çiftçilik yaparak dindiriyor. Yeniden toprağa dönmenin sevincini yaşayan çiftçimiz, Tarfin ile çok daha fazla kar etmenin mutluluğunu bizlerle paylaştı. Defalarca Tarfin ile alışveriş yaptığını dile getiren Kahve, şimdi kimseye boyun eğmeden avantajlı alışveriş yapmanın keyfini sürüyor. Üstelik kar ile… Gelin Suat Kahve’nin Tarfin ile tanışma hikayesine kulak verelim. 

Kendinizi tanıtır mısınız?

Hemen uygulamayı indir, fiyatları karşılaştır.

Değirmencik - Biga doğumluyum. 54 yaşındayım, memur emeklisiyim. 8 yıl önce emekli olunca ata mesleğine döndüm, çiftçilik yapıyorum. Çocukken de çiftçilik yapıp Avşa Adası’na götürüp satıyorduk. Kışlık tarım dediğimiz tahıl tarımı da yapıyorduk. Şimdi de yapıyoruz, demek ki sevmişiz. Emekli olunca geri döndük.

Neler yetiştiriyorsunuz? 

7 dönüm kadar ceviz ektik. Yazlık mısır silajı, kavun, karpuz, kapya ve kaliforniya biber ekiyoruz. Kışlık arpa, buğday yetiştiriciliği de yapıyoruz. Köyümüz deniz kenarına yakın olduğu için kavun, karpuz açısından avantajımız oluyor. Gece gündüz sıcaklık farkı az, bu da yazlık mahsullerin daha erken çıkmasını sağlıyor. Mahsul erken olunca daha kolay satıyoruz ve daha iyi kazanıyoruz. Bu nedenle yazlık yetiştiricilikten vazgeçemiyoruz.

Çiftçilik sizin için ne demek? 

Çocukluğumuzdan beri çiftçiliğini içindeyiz. Arada memur olduk ama çiftçiliği unutamadık. Çiftçilik olmazsa olmaz, bir yaşam tarzı. Bir kere yapınca zorunluluk, illa bunu yapmak istiyorsunuz. Üretip meyvesini koparmak, kendi ürettiğin bir meyveyi yemek başka hiçbir şeye benzemez. Çiftçilik benim için çok zevkli bir uğraş. 

Tarfin’i, Gelir Korumalı Paket’i ilk olarak nereden duydunuz?

Tarfin Biga’ya geldiğinde yetkili satış bayiniz ile tanışıyordum. Konuştuk. Benim nakit sıkıntım vardı. O da Tarfin ile tarımsal gübre alabileceğimi söyledi, biz de değerlendirdik. Zamanı gelince ödedik. Başka yerden alışveriş yapınca boynumuzu eğiyoruz. Oysa Tarfin öyle değil. Alıyoruz, işçiliğimizi yapıyoruz, ödüyoruz. Bu yıl alışverişin yarısını Gelir Korumalı Paket ile aldık. Bizim için avantajlı oldu, mahsulümüz çıkınca ödedik. Allah izin verirse yine kullanmaya devam edeceğiz. 

Bugün bir çiftçiye Gelir Korumalı Paket’i anlatacak olsanız nasıl anlatırsınız?

Aldığımız zaman buğday 6 lira diyelim, gübreyi alıp 6 lira üzerinden buğday tonaja çevriliyor. Diyelim ağustos ayında ödeyeceğim, o dönem de buğday 7 lira. 7 lira üzerinden tonaj hesaplaması ile ödüyorum. Herhangi bir ek faiz olmuyor. Çok memnun olduk, 1 yıl önce aldığımız gübreyi çok cüzi bir farkla ödedik. Nakitimiz olsa bile seneye Gelir Korumalı Paket ile alırız. 

Sizin aklınızda bu paketi tercih etmeden önce soru işaretleri var mıydı?

İlk duyduğumda enflasyon, pandemi, savaş gibi nedenler olursa buğday kaç lira olur diye korktum. Yetkili satış noktası ile görüştüğümde beni ikna etmeyi başardı. Alışverişimin yarısını Gelir Korumalı Paket ile yaptım. Bilseydim, hepsini yapardım. Bana çok faydası oldu. 

Alışverişinizde Gelir Korumalı Paket’i tercih ettiniz değil mi? 

Kışın buğday ve arpa için kullandım. Tohumluk aldım. Biraz küçükbaş hayvanım var, onlara yem aldım. Yazın 27 dönüm silajlık mısır ektim. Tekrar onun için kullandım. 5-6 tane ayrı alışveriş yaptım ve Tarfin’e başvurdum. Gelir Korumalı Paket ile alışveriş de yaptım. %20 - 30 gibi bir oranda kar ettim diye düşünüyorum. Banka bile faiz istiyor, bu fiyatlarda alışveriş yaptırmıyor. Bu sistemde 1 sene sonra ödüyorum, hem de faiz yok, %20 kar var. Kullanmaz mıyım, tabii kullanırım!

Tarfin’i arkadaşlarınıza önerir misiniz? 

Tabii önerdim zaten. Birkaç arkadaşım Tarfin’den Gelir Korumalı Paket ile alışveriş yaptı. Onlar da memnun. İlk duyduklarında, “Tanıdığın varsa bizi de götür” dediler. Dedim “Tanıdığa gerek yok, Tarfin var, hepsi tanıdık.” Nakiti olmasa da geldi, kimseye boyun eğmeden alışverişini yaptı. Hatta onun ödemesi benden de 1 ay önceydi, ödedi. Seneye de kullanmaya devam edecekler. 

Siz Tarfin’den memnun musunuz? 

Defalarca alışveriş yaptım Tarfin’den ve aşırı derecede memnunum. Kimseye boyun eğmiyorum. Geliyorum, “Ben bu kadar yer ekiyorum” diyorum. Onlar sistemden bakıyor, “Senin limitin bu kadar“ diyorlar. Ben o limit dahilinde istediğim alışverişi yapıyorum. Ödeme gününü istediğim güne koyuyorum. Hepsini bir güne koymama gerek yok, parçalıyorum. Arpam önce çıkacaksa önce ödeme gününü arpaya göre belirliyorum, bir ödeme günü de buğdaya göre…Alırken de öderken de bir sıkıntı yok. 

Arkadaşlarınız siz Tarfin’i önerirken size en çok ne soruyor? 

“Kefil istiyorlar mı” diye soruyorlar. Diyorum, “Kefil istemiyorlar. İsterlerse beni çağırın, kesinlikle istemiyorlar.


 

share

Benzer Haberler

Tarfin Direkt ile Sermayeye Gerek Olmadan Ürün Gamınızı Genişletin!
30.06.2021
Tarfin Direkt ile Sermayeye Gerek Olmadan Ürün Gamınızı Genişletin!

Tarfin Direkt ile tanışmaya hazır mısınız? Sermayeye gerek olmadan ürün gamınızı geliştirmek için siz de Tarfin Direkt'i inceleyin.

Devamını oku
Kestane Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
27.02.2022
Kestane Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Kestane yetiştiriciliği hangi iklimde, toprakta yapılır merak ediyor musunuz? Kestane yetiştiriciliği nasıl yapılır hemen öğrenebilirsiniz.

Devamını oku
Toprak Piresi Nedir?
14.02.2023
Toprak Piresi Nedir?

Toprak piresi bitkilerle beslenen bir zararlı türü. Genellikle hayvan piresi ile karıştırılsa da aslında farklı bir böcek. Toprak piresi nedir hemen öğrenin!

Devamını oku