taboola

Mehmet Akgöz: “Eskiden Faizli Alışverişe Mecburduk. Şimdi Gelir Korumalı Paket ile İçim Rahat”

Mehmet Akgöz: “Eskiden Faizli Alışverişe Mecburduk. Şimdi Gelir Korumalı Paket ile İçim Rahat” 13.10.2023

Çiftçimizin güvenilir yol arkadaşı olan Tarfin, bu kez çiftçilerimize mikrofon uzatmak için yola çıktı. Emeğiyle, alın teriyle ülke toprağımıza bereket kazandıran çiftçilerimizden Mehmet Akgöz ile yolumuz Ankara’da, İller Köyü’nde kesişti. 1961 doğumlu olan Mehmet bey, doğup büyüdüğü köyde kendi deyimiyle “çiftçilik sevdasını” sürdürüyor. 30 yılı aşkın süredir toprağın dilinden anlamayı meslek edinen çiftçimiz, iki sezondur alışverişlerini yaptığı Tarfin’i ve çiftçiliği sizlere anlatıyor. Tarfin’in Gelir Korumalı Paket sistemi ile maddi ve manevi olarak rahata kavuştuğunu belirten Akgöz, Gelir Korumalı Paket'ten çok memnun.

Neler yetiştiriyorsunuz? 

Hemen uygulamayı indir, fiyatları karşılaştır.

Soğan, pancar, arpa ve buğday ekiyoruz. 

Çiftçilik sizin için ne demek? 

Biz doğarken kendimizi çiftçiliğin içinde bulduk.  Babamızdan gördük, zaman içinde bir sevda haline geldi. Çiftçiliği seviyoruz. 

Tarfin’i, Gelir Korumalı Paket’i ilk olarak nereden duydunuz?

Kışın köyde kalmıyor, Polatlı’ya gidiyoruz. Kahvede arkadaş ortamında duydum, anlattılar, aklımda yer etti. Bir de müdür beyin bizim köylü olması nedeniyle kendimi yakın hissettim. Gittim, sordum ve mantıklı geldi. Birinci sezon aldık, ektik, parasını verdik ve memnun kaldık. Bu sene de girdilerimizi Tarfin’den aldık. 

Alışverişinizde Gelir Korumalı Paket’i tercih ettiniz değil mi? Bu seçiminizdeki en önemli etkenler nelerdi?

Biz harmanda ödeme dendiğinde zaten avantaj görüyoruz. Veresiyeciliği seviyoruz… Bize buğday karşılığı dendiğinde mantıklı geldi. İlk sene maddi olarak bizi cezbetti ve memnun kaldık. Biz mecbur kaldığımızda piyasadan veresiye alıyorduk ama ben faizden rahatsızdım. Gelir Korumalı Paket buğday karşılığı olduğu için manevi olarak da içim rahat etti, hemen kabul ettim. İşime de yaradı, çok hoşnutum. 

Ne kadar kazanç elde ettiniz?

Ben 190 liralık tohum aldım. Sonucunu da merak ediyordum. Buğday karşılığı ne olacak önce bilemedik ama sonunda 190 liralık tohum için 208 lira ödedik. Çok iyi bir ödeme imkanı sundu. Şimdi değişken olduğu için seneye buğday ne olur onu bekliyoruz, hep beraber göreceğiz. 

Siz bugün bir çiftçiye anlatacak olsanız Gelir Korumalı Paket’i nasıl anlatırsınız?

Gelir Korumalı Paket’te kandırılmıyorsun. Buğday çok olduğunda çok, az olduğunda az ödersin. Bir de tavan ve taban fiyat var, uç noktalara çıktığında durduruyor. Bu da çiftçiye koruma sunuyor. 

Siz memnun musunuz Tarfin’den?

Tarfin’de beşeri ilişkiler çok iyi, çok memnunum.

Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Tarfin’den bir beklentiniz var mı? 

Hizmet ağınızı geliştirmenizi istiyoruz. Soğan ve pancar yetiştiriciliği için de paket genişlerse çok memnun oluruz.

Tavsiye eder misiniz Tarfin’i?

Tabi, herkese tavsiye ederim. Çiftçi için çok iyi bir kurum, tam istediğimiz gibi. Aldatma yok, fiyat anlamında uçurum yok. Köyümüze kadar geldiniz. Allah razı olsun. 

share

Benzer Haberler

Anız Yakma Nedir? Anız Yakmanın Zararları Nelerdir?
27.10.2022
Anız Yakma Nedir? Anız Yakmanın Zararları Nelerdir?

Anız yakmak yasalarımız tarafından cezaya tabi bir işlem. Peki anız nedir, zararları nelerdir, neden yakılır? Tüm sorularınızın yanıtları için tıklayınız.

Devamını oku
VDMK ihracı
29.06.2020
Türkiye’nin Tarım Alacaklarına Dayalı Tek VDMK İhracının Yenisi Gerçekleşti

Türkiye'nin tarım alacaklarına dayalı tek VDMK ihracının yeni örneği gerçekleşti! Tarfin, tarım sektörü için güvenli bir yatırım fırsatı sunuyor. Hemen tıklayın!

Devamını oku
Kuşburnu Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
27.07.2022
Kuşburnu Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Kuşburnu yetiştiriciliği ülkemizin hemen her bölgesinde yapılıyor. Kuşburnu yetiştiriciliği hakkında tüm bilgiler yazımızda. Hemen tıklayın!

Devamını oku