taboola

Çit Budama Makinesi Nasıl Çalışır? Nasıl Kullanılır?

Çit Budama Makinesi Nasıl Çalışır? Nasıl Kullanılır? 31.01.2022

Çiftliklerde, müstakil evlerde ve tarlalarda sınırları belirlemek için kullanılan çitlerin düzgün budanması gerekiyor. Bakımlı görünüm ve güvenlik için çitleri düzgün bir forma getirmeyi arzu ediyorsanız, işlemleri manuel yapabilirsiniz. Ancak oldukça uzun zaman alan ve emek gerektiren işlemler biraz fazla yorucu olabiliyor. Bakımlı bir tarla, bahçe ve özel alan için kullanımı oldukça pratik olan çit budama makinelerini tercih edebilirsiniz. Gelişen teknoloji sayesinde zaman kazanabilir, iş gücünden tasarruf edebilirsiniz. 

Çit budama makineleri, aynı zamanda çit kesme makinesi adıyla da anılıyor. Uzayan dalları kesmeye ve budama yapmaya da yardımcı olan alet, bahçede birçok işi yapabiliyor. Çim kesme makinelerinin çalışma sistemi, dönen lazer bıçakların kesmesine dayanıyor. Farklı güçteki motorlar alete güç vererek kesime yardımcı oluyor. Düşük motor gücündeki aletler küçük bahçeler için tercih ediliyor. Yüksek motor gücü olan makineler ise daha geniş alanlarda kullanıma uygun bulunuyor. 

Hemen uygulamayı indir, fiyatları karşılaştır.

Çit Budama Makinesi Nedir ve Ne İşe Yarar?

Bahçedeki, arazideki çitlerin kesilmesi için kullanılan pratik alet, uzun ve çok sayıdaki çitin hızla kesilmesini sağlıyor. Çitlere istenen şekli vermeye yardımcı olan makine, budama işlemlerini de kolaylaştırıyor. Manuel yapılan işlemlerde kollara, el ve bileklere ağır yük biniyor. Oysa çit budama makineleri özel tasarımları ve hafiflikleriyle eklemlere binen yükü en aza indiriyor. Üstelik, çit kesme makineleri hafiflikleri sayesinde her yere kolaylıkla taşınabiliyor. 

Çit Budama Makinesi Nedir ve Ne İşe Yarar?

Çit budama makineleri ne işe yarar sorusuna çok sayıda yanıt verebiliriz: 

  • Çit budama makineleri ile çitlerinize istediğiniz şekli verebilirsiniz. 
  • Küçük dalları kolaylıkla kesmeye yardımcı oluyor. 
  • Ayrıca, çit budama makineleriyle çalılar kolaylıkla kesiliyor. 
  • Ağaçların canlanması için yapılan budama için makineden destek alınabiliyor. 

Çit kesme makinelerinin üç farklı çeşidinden bahsedilebiliyor. Manuel, elektrikli ve benzinli çit budama makineleri olduğunu görebilirsiniz. Enerji kaynaklarına göre çeşitlenen çit budama makinelerinin farkları, size seçim konusunda ilham verebilir: 

  • Manuel makine ile ağaçları, çit ve çalıları bakımlı tutmanız mümkün. 
  • Eğer daha hızlı işlem yapmak isterseniz elektrikli çeşitlere yönelebilirsiniz. Yalnız kesim yapacağınız alanda elektrik bağlantısı yoksa, benzinli ürünlerden de beklediğiniz performansı alabilirsiniz. 
  • Manuel olmayan aletler, ağır işler ve geniş alanlar için öneriliyor. 
  • Benzinli makineler, yüksek enerji verimi sağlıyor. Bu sayede, daha hızlı ve etkili kesim yapılabiliyor. Ancak benzinli makineler daha ağır olduğu için kullanıcıları biraz yorabiliyor. Buna ek olarak, çit budama makinesinin açılışı biraz daha fazla zaman alıyor. 
  • Akülü modeller, hafif olduğu için rahat kullanılıyor. Ancak akü hacmine göre şarj süresi değişiyor ve bahçe çok büyük olduğunda dezavantaj oluşturabiliyor. Bunun yanında, sessiz çalışma akülü çit kesme makinelerinin avantajı oluyor. 
  • Elektrikli çit kesme makinesi modelleri, çevre dostu olmaları ve hafiflikleriyle tercih ediliyor. Ayrıca benzinli ve akülü tasarımlardan daha sessiz olmaları fayda sunuyor. 

Çit budama makinelerinin nerede ve nasıl kullanılacağı kadar nerelerde kullanılamayacağı da önemli. Aletleri kesinlikle çim biçmek veya kaldırım kenarında yer alan otları temizlemek için kullanmamalısınız. Kompostlamak istediğiniz malzemeleri parçalamak için makineyi tercih etmemelisiniz. Bunun yanında kalın dallı ağaçları budamada, bitkisel olmayan malzemeleri kesmede kesinlikle kullanmayı denememelisiniz. 

Çit Budama Makinesi Nasıl Kullanılır?

Çit budama makinelerinin kullanımı sırasında gerekli güvenlik önlemlerinin alınması önem arz ediyor. Uygun alanlarda kullanıma dikkat etmeli ve koruyucu kıyafet, aksesuar giyerek işlemlere başlamalısınız. Örneğin, kullanım sırasında mutlaka kalın iş eldiveni takmalısınız. Ayrıca kestiğiniz parçaları gözlerinize zarar vermemesi için koruyucu gözlük kullanmaya özen göstermelisiniz. 

Kullanım için çit budama makinelerini, sağlam ve sabit tutmak gerekiyor. Dengenizi muhafaza ederek, düz zeminde aletleri kullanmalısınız. Keseceğiniz çit eğer yüksekteyse, uygun bıçak uzunluğunda ve motor gücündeki aletleri almalısınız. İş sırasında kesinlikle eğilmemeli, çit budama aletini ve bedeninizi düz tutarak çalışmalısınız. 

Çit budama makinesi kullanırken dikkat etmeniz gerekenler şöyle sıralanıyor: 

  • Öncelikle makinenin kullanım talimatlarını dikkatle okumalısınız. 
  • Koyucu gözlükleri, eldivenleri takarak çit budama makinesini kullanmaya başlamalısınız. Kullanım sırasında soluk yollarınızı maske ile kapatmayı unutmamalısınız. 
  • Etrafınızda çocuklar, hayvanlar varken kesinlikle makineyi kullanmamalı, çevrenizin tamamen boş ve güvenli olduğundan emin olmalısınız. 
  • Aydınlık alanda ve sadece gün ışığı varken çalışmalısınız. 
  • Makineyi zihniniz bulanıkken, uykusuzken kullanmamalısınız. 
  • Çalışma öncesinde, çit budama makinesinin tüm parçalarının tam ve sağlam olduğundan emin olmalısınız. 
  • Kulpları ve kavrama yüzeylerini kuru ve temiz tutmaya özen göstermelisiniz. 
  • Vücudunuzun uzuvlarının kesme kısmından uzak kalmasına dikkat etmeli, bıçak çalışırken kesilmiş malzemeyi kaldırmamalısınız. Anlık dikkatsizlikler yaralanmalara neden olabileceğinden her an uyanık ve dikkatli olmalısınız. 
  • Bıçak çalışırken kesinlikle çit budama makinesini taşımaya çalışmamalısınız. Nakliye ve depolama sırasında makinenin kesinlikle kapalı olması gerekiyor. 
  • Patlama riski bulunan sıvıları elektrikli çit budama araçlarından uzak tutmalısınız. 
  • Çit budama makineleri ile kalın dalları, ağaçları ve ahşap dışındaki malzemeleri kesmeye çalışmamalısınız. 
  • Kesim öncesi aletin bakımlı ve bıçakların keskin olması konusunda hassas davranmalısınız. Eğer herhangi bir parçada sorun fark ederseniz kesinlikle kullanmaya devam etmeden gerekli bakımı gerçekleştirmelisiniz. 
  • Eğer yoğun ses çıkaran bir alet kullanıyorsanız, kulak korumak için tıkaç kullanmayı ihmal etmemelisiniz. 
  • Makineyi kullanma konusunda deneyiminiz yoksa, tek başınıza kullanmadan önce tüm bilgilere hakim olduğunuzdan emin olmalısınız. Kullanım kılavuzunu tekrar ve tekrar okumalısınız. 
  • Makineyi birden fazla kişi tutarak kullanmaya çalışmamalısınız. 
Çit Budama Makinesi Nasıl Kullanılır?

Çalışma sırasında bir sorunla karşılaşmanız halinde fren mekanizmasını kullanmalısınız. Sorunu hissettiğinizde kullanıma devam etmemeli ve frene basarak anıda mekanizmayı durdurmalısınız. Güvenli kullanım sağlayan bu özellik bıçakları hemen durduruyor. 

Çit Budama Makinesi Fiyatları

Bahçenizin, tarla ve arazinizin bakımlı görünmesi, güvenliği ancak düzenli ve bakımlı çitlerle mümkün. Bunun için çitlerinizin sağlamlığını, bakımını korumanıza yardımcı olacak çit budama makinelerinden yardım alabilirsiniz. Çit budama makinesi fiyatları, ürünlerin modellerine, markalarına, teknik özelliklerine, uzunluklarına ve motor güçlerine göre değişiyor. Ürünler arasından seçim yapmadan evvel, mutlaka çit kesme makinesinden ne beklediğinizi düşünmelisiniz. Doğru ürünü seçmek için fiyattan önce özellikleri incelemeli ve seçenekler arasından eleme yapmalısınız. Çit budama makinelerinin fiyatları belirlenirken, döviz kuru, dönemsel indirimler veya stok durumu gibi birçok farklı etken söz konusu oluyor. Çiftçilerimiz ürünlerden beklentilerini, modellerin özelliklerini ve fiyatlarını kıyaslayarak kendileri için en uygun olan alternatifi bulabiliyor. 

 Tarfin Blog, fındık patozu makinesi ve kazık çakma makinesi gibi farklı aletlerin ardından çit budama makinesini sizlere tanıtıyor.  Siz de çit budama makinelerinin birçok detayını yazımızdan öğrenebilirsiniz. Çiftçilerimizin destekçisi olan Tarfin, tarımsal ve hayvansal alışverişlerinde de yanlarında… Sizin için en uygun fiyatlı girdileri Tarfin Mobil aracılığıyla bulabilir, peşin veya hasat vadeli ödeme seçeneklerinden yararlanarak sipariş verebilirsiniz. Tarfin avantajlarıyla hemen tanışmak için siz de zaman kaybetmeden size en yakın Tarfin yetkili satış noktasına başvurabilirsiniz.

Çit kesme makinesinin bıçakları nasıldır?

Çit budama makinelerinde, farklı dönüş açılarında hareket eden çift etkili lazer bıçaklar kullanılıyor. 

Yüksek çitler için çit budama makinesi kullanılabilir mi?

Çit yüksekliği fazla olduğu durumlarda çit kesme makinelerinin tutma kısmına fiberglass malzemeden yapılan uzatma sapları ekleniyor. Bu sayede yüksekte yer alan çitler kolaylıkla budanıyor.

share

Benzer Haberler

Iron Ox ile Tarımda Yapay Zeka Uygulamaları
31.10.2022
Iron Ox ile Tarımda Yapay Zeka Uygulamaları

Iron Ox, dünyada robotik tarım çiftliklerinin öncülerinden biri. Robotik tarın nedir, nasıl yapılır öğrenmek için bu örneği beraber inceleyelim.

Devamını oku
İncir Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
31.08.2021
İncir Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

İncir yetiştiriciliği nasıl yapılır merak ediyorsanız Tarfin Blog'tan ilgili bilgilere hemen ulaşabilirsiniz. İncir yetiştiriciliği notları için tıklayın.

Devamını oku
Mantar Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
28.06.2022
Mantar Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Mantar yetiştiriciliği kompost yapımı ile başlanıyor. Mantar nasıl yetiştirilir, kompost nasıl yapılır hemen öğrenebilirsiniz.

Devamını oku