taboola

Yasin Yağman: “Gelir Korumalı Paket Sayesinde %50 Karımız Oldu”

Yasin Yağman 08.12.2023

Ömrü boyunca toprağın bereketi ile hayatını kazanan Yasin Yağman, Gelir Korumalı Paket sayesinde %50 kar etmenin mutluluğunu bizlerle paylaştı. Köylülerine Tarfin’i tavsiye ettiğini dile getiren Yağman, önümüzdeki yıl da alışverişlerini Tarfin ile gerçekleştireceğinden emin. “Yemi de Gelir Korumalı Paket ile almaya kararlıyım” diyen çiftçimiz sözlerini şöyle sonlandırıyor, “Bu kadar karlı olduğunu bilseydim, geçen yıl daha çok alışveriş yapardım.”

Kendinizi tanıtır mısınız?

Hemen uygulamayı indir, fiyatları karşılaştır.

Ankara Polatlı İnler Köyü’nde yaşıyorum. 56 yaşındayım. Bu köylüyüm, çiftçilikle uğraşıyorum. Hayvancılık da yapıyorum. Büyükbaş, küçükbaş hayvanlarım var.

Neler yetiştiriyorsunuz? 

Pancar, soğan, kanola, nohut yetiştiriciliği yapıyor, kimyon ekiyoruz. 

Sezon nasıl geçti?

Hayat şartları zor, çiftçilik kolay değil. Mecburuz, baba mesleği biz de devam ediyoruz. İyiye gidiyor, inşallah sıkıntılarımız daha da giderilir. Biz de daha iyi bir şekilde devam ederiz. 

Tarfin’i, Gelir Korumalı Paket’i ilk olarak nereden duydunuz?

Geçen yıl reklamlarda duymuştum. Bu yıl kullanmaya başladım. Bizim köylümüz Abdullah Bey’i (Tarfin yetkili satış noktası) aradık, bizi bilgilendirdi. Ben de cüzi bir alışveriş yaptım. Böyle karlı olduğunu bilmiyordum, bilsem daha çok alışveriş yapardım. 40.000 liralık alışveriş yapmıştım, bugün hesapladığımda 15-20.000 lira karım oldu. Allah razı olsun Abdullah Bey bizi yönlendirdi. Arpa-buğday karşılığında alışverişimizi yaptık. %50 karımız oldu Tarfin sayesinde. İnşallah bu sene daha fazla almayı düşünüyorum, daha çok kar edeceğimi umuyorum. 

Siz bugün bir çiftçiye anlatacak olsanız Gelir Korumalı Paket’i nasıl anlatırsınız?

Köyde bana sordular, arpanı buğdayını nereden aldın diyorlar. Ben de onlara Gelir Korumalı Paket’i anlatıyorum. Kazançlı çıktığım için onlara da tavsiye ediyorum. Sicilin düzgünse, ÇKS varsa, tarlan varsa Tarfin herkese yardımcı oluyor Allah razı olsun. 

Siz Tarfin’den memnun musunuz?

Memnunum, bu sene daha da fazla almayı düşünüyorum. Mazot, gübre, tohum alıyorduk, bundan sonra yem bitkilerini de Tarfin’den Gelir Korumalı Paket ile alacağım. 

Eklemek istediğiniz bir şey var mı? 

Size çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çiftçi için varsınız, gelip gidiyorsunuz. Çiftçiye destek oluyorsunuz. Allah hepinizden razı olsun.

share

Benzer Haberler

Tavuk Yemi Çeşitleri Nelerdir? Etlik ve Yumurtalık Tavuk Yemi
28.04.2022
Tavuk Yemi Çeşitleri Nelerdir? Etlik ve Yumurtalık Tavuk Yemi

Tavuk yemi çeşitleri arasında civciv yemleri, etlik ve yumurtalık tavuk yemleri yer alıyor. Tavuk yemleri hakkında bilgi için tıklayınız.

Devamını oku
Domates Hastalıkları Nelerdir? Nasıl Mücadele Edilir?
07.02.2021
Domates Hastalıkları Nelerdir? Nasıl Mücadele Edilir?

Domates zararlıları ve hastalıkları nelerdir diye merak ediyorsanız Tarfin Blog'ta okuyabilirsiniz. Domates zararlıları ve hastalıkları bilgisi için tıklayın.

Devamını oku
Hayvancılık Ekipmanları
26.02.2024
Hayvancılık Ekipmanları

Hayvancılık ekipmanları, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık faaliyetlerinin daha pratik ve güvenli olmasına yardımcı oluyor. Hayvancılık ekipmanlarını keşfedin!

Devamını oku