taboola

Tarfin, Seri A Yatırım Turunu Tamamladı

Tarfin Seri A Yatırımı 20.09.2020

Çiftçilerin tarım girdilerine uygun fiyat ve vade imkanıyla erişimini sağlayan Tarfin 5 milyon dolar Seri A yatırım turunu tamamladı.

 

Global fintech fonu Quona Capital’ın liderliğini üstlendiği yatırım turuna Raiffeisen Bankası’nın girişim sermayesi fonu Elevator Ventures, dünyanın lider tarım girdileri üreticilerinden Syngenta Group’un girişim sermayesi fonu Syngenta Ventures ve Tarfin’in mevcut yatırımcıları Collective Spark Fund ve Wamda katıldı. Aldığı sermaye yatırımı ile bilançosunu kuvvetlendiren Tarfin, yeni tarım sezonunda veri bilimine, mobil teknolojilerine ve ekibine yaptığı yatırımları katlayarak Türkiye ve Doğu Avrupa’da daha fazla çiftçiye ulaşmayı hedeflemektedir.

Hemen uygulamayı indir, fiyatları karşılaştır.

Tarfin, geliştirdiği makine öğrenmesine dayalı tarımsal risk skorlama modeli ile bugün çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu tüm tarım girdilerine uygun fiyat ve vade imkânı ile ulaşmasını sağlamaktadır. Türkiye genelinde 240’tan fazla satış noktasında, binlerce çiftçi Tarfin’den alışveriş yaparak girdi maliyetlerini düşürmekte, tasarruf etmektedir. Ürün fiyat karşılaştırmasından alışverişin tamamlanmasına kadar olan tüm süreci yeni çıkardığı mobil uygulamasında birleştiren Tarfin, teknolojik alt yapısını ve geniş satış ağını geliştirerek daha fazla çiftçiye hizmet sağlamayı amaçlamaktadır.

Tarfin’in kurucusu ve genel müdürü Mehmet Memecan “Yaşadığımız dönemin dengelerini değiştiren pandemi, tarımın önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Tarfin olarak her daim çiftçilerimiz için yeni çözümler üretmeyi görev edindik. Tarımın sürdürebilirliğine destek olan yeni ortaklarımıza teşekkür ederiz.” dedi.

Quona Capital ortağı Johan Bosini “Mehmet Memecan ve ekibi, Türkiye'de çiftçilerin üretimleri için ihtiyaç duydukları desteği sağlayan ve sadece Türkiye ile sınırlı kalmadan farklı tarım ülkelerinde de uygulanabilecek inanılmaz bir iş kurdu. Türkiye, dünyanın en büyük yedinci tarım üreticisi, bu nedenle çiftçileri desteklemenin önemi yüksek. Quona olarak bu güçlü ekibin ve onların yolculuğunun bir parçası olmaktan gerçekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

share

Benzer Haberler

Sarımsak Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
21.01.2022
Sarımsak Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Sarımsak yetiştiriciliği dişler ile yapılıyor. Sarımsak nasıl dikilir, nasıl yetiştirilir tüm bilgiler için tıklayın.

Devamını oku
Papatya Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
26.03.2024
Papatya Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Papatya yetiştiriciliği, ülkemizde doğal olarak yetişen papatya çiçeklerinin ticari üretimini işaret ediyor. Papatya yetiştiriciliği nasıl yapılır hemen öğrenin.

Devamını oku
Koyunlarda Scrapie Hastalığı Nedir?
27.10.2022
Koyunlarda Scrapie Hastalığı Nedir?

Koyunlarda scrapie hastalığı nörodejeneratif olarak sınıflandırılıyor. Sinir sistemi üzerinde etki gösteren koyun scrapie hastalığının belirtileri için tıklayın.

Devamını oku