taboola

Tarfin’in Kurucusu Mehmet Memecan Uluslararası Seçim Paneli'nde Endeavor Girişimcisi seçildi.

Mehmet Memecan 23.10.2019

21-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen 91. Endeavor Uluslararası Seçim Paneli’nde Tarfin'in kurucusu Mehmet Memecan Endeavor Girişimcisi seçildi! 


21-23 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşen Uluslararası Seçim Paneli’ne (USP) Türkiye Adayı olarak katılan Tarfin‘in kurucusu Mehmet Memecan, İstanbul USP’sinde Endeavor Girişimcisi seçildi. Süreç her ne kadar standart gibi görünse de her girişimciye sunulan mentör desteği ve panellerde alınan kritik geri bildirim girişimcinin ihtiyaçlarına ve sorunlarına yönelik oluyor. Bu durum her girişimcinin deneyimini farklı ve ona özel kılıyor. Mehmet’ten kendi deneyimiyle seçim sürecini dinledik.

Endeavor’a nasıl ve neden dahil oldun?
 

Hemen uygulamayı indir, fiyatları karşılaştır.

Hem Türkiye pazarı hem ileride yurt dışında büyüme planlarımızda Endeavor’ın geniş mentör ve girişimci ağından faydalanmak, fikir alışverişlerinde bulunmak için iki sene önce Endeavor ekibi ile konuşmaya başlamıştık. Büyümemize paralel olarak, ilk olarak geçen sene Yerel Seçim Paneli’nden (YSP), son olarak da Kasım ayının başında Uluslararası Seçim Paneli’nden (USP) geçtik.

Seçim sürecinde beklentilerin ve karşılaştıkların arasında ne tür farklar vardı?

Panelistlerin bu kadar hedef ve çözüm odaklı geri bildirim yapacaklarını düşünmemiştim. 3 yıldır her dakika ekipçe kafa yorduğumuz işimiz için, 45 dakika içinde sıfırdan duyan birinin fayda sağlayabilecek fikirler paylaşıp paylaşmayacağına şüphe ile yaklaşıyordum. Panelistler global seviyede yaptıkları işleri en iyi şekilde yapmış insanlar ve birebir aynı iş olmasa da sizin gibi yüzlerce işi dinledikleri ve neyin çalışmış neyin çalışmamış olduklarını gördükleri için, çok doğru, aksiyona yönelten fikirleri paylaşabiliyorlar. Panellerin sonuna geldiğimde, her soru ve öneri işimizi yeni bir yönüyle ele almamızı sağladı.

Uluslararası Seçim Paneli deneyimin nasıldı? Sence size en değerli katkısı ne oldu?

Hem panelistler hem diğer girişimciler hem de Endeavor ekibi olsun, çok değerli insanlar ile üç gün geçirdim. Farklı sektörlerden, farklı pazarlardan girişimcilerin büyüme hikayelerini, uyguladıkları stratejileri dinleme fırsatı buldum. Tarfin’in ürün geliştirme ve büyüme planı hakkında fikir alışverişi yapmak, hem mevcut süreçlerimizi değerlendirmek hem de yeni başlayacağımız süreçlerde ilk adımları atmamız için oldukça faydalı oldu.

Önümüzdeki dönemde Endeavor’dan ne tür katkılar bekliyorsun?

Endeavor’ın global varlığı ile birlikte mentör ve yatırımcı ağını en doğru şekilde kullanmayı hedefliyoruz. İlk hedefimiz tarım ve fintech odaklı bir danışma kurulu ile Tarfin’in yol haritasını oluşturmak olacak. İlerleyen dönemlerde yapacağımız sermaye artışları, farklı ülkelere açılma gibi planlarımızda Endeavor’ın ağını kullanacağımızdan şüphemiz yok.

Endeavor’a başvuracak girişimcilere tavsiyeleriniz neler?

Endeavor’ın Ağı’ndan faydalanarak uçuşa geçeceğinizi düşünüyorsanız başvurmak için doğru zaman gelmiş demektir. USP öncesinde kesinlikle yaptığınız işi 3-10-30 dakikalık sürelerde, farklı detay seviyelerinde anlatmakta profesyonelleşmiş olmanız gerekiyor. Ayrıca panelden maksimum fayda sağlamak için, eleştiriye ve kendinizi geliştirmeye açık olmanız gerektiğini düşünüyorum.

Kaynak: Endeavor

 

share

Benzer Haberler

DAP 18-46-0 Gübresi Nedir?
28.09.2021
DAP 18-46-0 Gübresi Nedir?

Dap 18-46-0 gübresi nedir merak ediyorsan Tarfin Blog'u okuyabilirsin. Dap 18-46-0 gübre bilgisi için tıklayın.

Devamını oku
Toprak Analizi Nasıl Yapılır?
02.08.2022
Toprak Analizi Nasıl Yapılır?

Toprak analizi gübreleme ve verim için hayati önem taşıyor. Toprak analizi nedir ve nasıl yapılır öğrenmek için hemen tıklayınız.

Devamını oku
Kuraklığa Dayanıklı Toprak Oluşturmak için İpuçları
28.05.2021
Kuraklığa Dayanıklı Toprak Oluşturmak için İpuçları

Kuraklığa dayanıklı toprak oluşturmak çiftçilerimizi geleceğin sorunlarına hazırlıyor. Uzmanların kuraklık için çözüm önerileri sizlerle.

Devamını oku