taboola

Tarfin’in Kurucusu ve CEO’su Mehmet Memecan, 5Tech.tv’ye Konuk Oldu

Tarfin’in Kurucusu ve CEO’su Mehmet Memecan, 5Tech.tv’ye Konuk Oldu 31.10.2021

Girişimcilik, yatırım ve teknoloji üzerine yaptığı yayınlarla adından söz ettiren 5tech.tv yayınlarının konuğu Tarfin'in Kurucusu ve CEO'su Mehmet Memecan oldu. Programın 24. bölümünde “Başarı Hikayeleri” serisinin konuğu olan Memecan, tarım sektörünün sorunlarından Tarfin’in ürettiği çözümlere, sunduğu yeniliklere kadar birçok konuda izleyicilere ilham verdi. 

“Tarfin, Çiftçilerimizin İçinde Bulunduğu Kısır Döngüye Bir Alternatif Oldu”

Mehmet Memecan kurucusu olduğu Tarfin’i, “Çiftçilerimize tarım girdilerini nakit akışına uygun vadelerle sunan bir şirket” olarak tanımladı. 2017 yılından bugüne hızla büyüyen ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Tarfin’in başarısında yenilikçi anlayışın büyük payı olduğunun altını çizdi. Memecan sözlerini şöyle sürdürdü, “Tarım çiftçiliğinde nakit akışı problemi, daha doğrusu doğru zamanda nakitin elde olmaması problemi mevcuttu. Örneğin buğday yetiştiriciliği yapan bir çiftçimiz eylül ayında harcama yapıyor, ancak temmuz ayında gelir elde edebiliyor. Bu aralıkta hep harcama yapmak durumunda. Tarfin’den önce bu meblağları kendi sermayesinden karşılıyor ya da bir sonraki sezona borçlanarak giriyordu. Teminat yükü altına girerek bankalardan veya kooperatiflerden alışveriş yapılabiliyordu. Bir diğer alternatif de bayilerdi, ancak veresiye alışveriş için bayinin de gücünün bir sınırı oluyordu. Tarfin, 2017 yılında bu kısır döngüye alternatif olarak hazırlanmış bir proje.” 

Hemen uygulamayı indir, fiyatları karşılaştır.

Tarfin’in Başarısının Sırrı, Teknolojisi 

Şu an Türkiye’de 700’ü aşkın yetkili satış noktasında, 26.000’i aşkın çiftçimize, yem, gübre, tohum gibi girdileri, çiftçilerimizin nakit akışına uygun bir şekilde ve çok daha uygun maliyetlerle ulaştırdıklarını belirten Mehmet Memecan, bu süreçte güçlerini teknolojiden aldıklarının altını çiziyor. Mehmet Memecan, tarım gibi oldukça fragmente olan bir sistemin, ölçeklenebilir bir yapıyla organize edilmesinin bir hayli zor olduğunu ifade ediyor. Memecan, bu zorluğun üstesinden web tabanlı platform, gelişmiş bayi ağı ve Tarfin Mobil uygulaması ile geldiklerini müjdeliyor. Bugün Tarfin Mobil’in 60.000’in üzerinde kullanıcısı olduğunu vurgulayan Mehmet Memecan, küçük bir ekiple, teknolojinin desteğiyle bugüne dek 7400 adet köye ulaşabildiklerini işaret ediyor. Tarfin’in hızla büyüyen ekibi, genişleyen bayi ve çiftçi ağı ile somutlaşan başarısı, bugün Türkiye’de teknoloji tabanlı yeni nesil girişimlere ilham oluşturuyor. 

Mehmet Memecan’ın 5tech.tv’de tarım sektöründeki esas sorunlara, çiftçilik sürecindeki nakit akışı, sorunları ve Tarfin’in çözümüne değindiği program yayında! Tarfin’in sunduğu hizmetin, teknolojinin ve modellerin diğer hizmetlerden farkı, çiftçiye destek olabilecek ve karlılığını artırabilecek tavsiye verme teknolojisi hakkında Türkiye pazarındaki fırsatlar, Tarfin’in büyüme planları ve Mehmet Memecan'dan yeni mezunlara tavsiyeler gibi başlıklar da program içeriğinde mevcut. Siz de programın tam kaydını izleyerek bu keyifli sohbete tanık olabilirsiniz.

share

Benzer Haberler

Kayısı Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
26.06.2022
Kayısı Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Kayısı yetiştiriciliğinde lider konumdaki ülke Türkiye. Kayısı yetiştiriciliği nasıl yapılır hemen öğrenmek için tıklayabilirsiniz.

Devamını oku
Tarımda Biyogübre Trendi
05.09.2023
Tarımda Biyogübre Trendi

Biyoteknoloji ile geliştirilen biyogübre tarımda trend oluşturuyor. Biyogübre hakkında detaylı bilgiye yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Devamını oku
Maydanoz Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
31.08.2021
Maydanoz Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Maydanoz yetiştiriciliği ülkemizde en çok Akdeniz, Marmara ve Ege Bölgesi'nde yapılıyor. Maydanoz yetiştiriciliği hakkında bilgi için tıklayın.

Devamını oku