taboola

Tarfin Yeni VDMK İhraçları ve Uluslararası Kredilerle Çiftçiyi Güçlendirmeye Devam Ediyor

Tarfin VMDK 10.11.2021

Çiftçilerin üretim aşamasında tarımsal girdilerine ulaşmalarını sağlayan lider dijital tarım platformu Tarfin, 70’ten fazla ilde 750'den fazla yetkili satış noktasında uygun fiyat ve hasatta ödeme imkanlarıyla hizmet vermeye devam ediyor. Bu tarım sezonunda güçlü sermaye yapısının tarımsal üretim üzerindeki etkilerini artıran Tarfin, 2017 yılından itibaren çiftçilerin 500 milyon TL'nin üzerinde tarımsal girdilere ulaşmasını sağladı. Tarfin’den gerçekleştirdikleri alışverişleri ile üretimlerine güvenle devam eden küçük ve orta ölçekli çiftçiler 2,7 milyar TL'lik tarımsal üretime katkıda bulundurlar.

Güçlü finansal yapısıyla öne çıkan şirket, çiftçilere uzun vadeli gübre, yem, bitki beslenme ürünleri ve zirai ekipman satışlarını sadece kendi sermayesi ile değil uluslararası kredi anlaşmaları ile de finanse ediyor. Geçtiğimiz hafta Tarfin, önde gelen etki yatırım platformu Symbiotics ile yerel para biriminde kredi anlaşması imzaladı. Aynı hafta içerisinde onbirincisini gerçekleştirdiği varlığa dayalı menkul kıymet (VDMK) ihracıyla sermaye piyasası yatırımcılarının çiftçileri doğrudan desteklemelerine öncülük etmeye devam etti. Yatırımcıların satın aldıkları her Varlık Dayalı Menkul Kıymet Türk tarım sektörüne ve on binlerce çiftçiye destek olarak geri dönüyor. Tarımda üretim modelinin güçlendirilmesine katkıda bulunuyor.

Hemen uygulamayı indir, fiyatları karşılaştır.

“Tarfin’in başarısına katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz”

Etki yatırımında lider pazar erişimi platformu Symbiotics ve Türkiye’nin lider dijital tarım platformu Tarfin, Türkiye genelinde sürdürülebilir tarım konusunda iş birliği yapmak için bir kredi anlaşması imzaladı. İmzalanan bu kredi anlaşması Türk tarımına yapacağı katkı ile, yerel para biriminde imzalanmış örneklerden biri olması sebebi ile de sektördeki önemli iş birliklerinden biri oldu.

Tarfin’le yaptıkları iş birliğinin 2019 yılında başladığını belirten Symbiotics İnovasyondan Sorumlu Kıdemli Yatırım Analisti Aldric Luyt, sağladıkları yeni destekle ilgili olarak şunları söyledi: “Tarım ve kırsal kalkınma, tarım işçilerinin toplam iş gücünün yüzde 25’ini oluşturduğu Türkiye’de ekonomik büyüme için çok önemli. Tarfin’le yaptığımız ortaklık 2019 yılında başladı. Tarfin’in Türkiye’deki gıda üretimini yenilikçi teknoloji tabanlı çözümlerle destekleme başarısına katkıda bulunmaya devam etmekten mutluluk duyuyoruz.”

5 yılda toplam 292 milyon TL değerinde VDMK ihracı 

İlk VDMK ihracını 2018 yılı haziran ayında gerçekleştiren Tarfin, 2021-2022 tarım sezonunda da varlığa dayalı menkul kıymet ihraçlarına devam ediyor. Sezonun ilk ihracını eylül ayında tamamlayan şirket, ikinci ihracı 3 Kasım tarihinde gerçekleştirdi. Sezonun ikinci ve Tarfin’in onbirinci VDMK ihracı 310 gün vadeli ve toplam 50 milyon TL nominal değerinde olup yeni ihraç ile Türkiye’nin 63 ilinde üretim yapan 3 bin 478 çiftçinin girdi ihtiyacı kurumsal yatırımcılarla buluştu. JCR Eurasia tarafından “Yüksek Düzeyde Yatırım Yapılabilir” kategorisinde değerlendirilerek “AA” kredi notunu alan ihracı Pasha Yatırım Bankası ve OMG Capital Advisors gerçekleştirdi. 

Bu son ihraçla birlikte Tarfin kurulduğu 2017 yılından bugüne kadar toplam 292 milyon TL Varlığa Dayalı Menkul Kıymet ihracı gerçekleştirmiş oldu.


“Daha çok çiftçiyi desteklemeye devam edeceğiz”

Çiftçinin tarımsal üretimi sırasında farklı alanlarda çözüm üretmek için faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Tarfin CEO’su Mehmet Memecan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hem gerçekleştirdiğimiz VDMK ihraçları hem sağladığımız uluslararası kredilerle her geçen gün daha da güçleniyoruz. Yeni ihraçla birlikte toplam 292 milyon TL VDMK ihracı gerçekleştirmiş olduk. Türkiye’nin 7 bölgesinde 70 ilde 30 binden fazla çiftçimiz bulunuyor. Çiftçilerimize bugüne kadar 500 milyon TL’den fazla tarım girdisi tedariki sağladık. Bu yıl sonuna kadar 50 milyon TL nominal değerli olacak şekilde bir ihraç daha planlıyoruz. Symbiotics’ten aldığımız krediyle de daha çok çiftçiyi desteklemeye devam edeceğiz.” 

Symbiotics Hakkında 

Symbiotics etki yatırımı alanında önde gelen bir pazar erişim platformudur. Gelişmekte olan ve gelişme ihtimali bulunan pazarlarda mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeler ile düşük ve orta gelirli hane gelişimini finansa etmeyi amaçlamaktadır. Platform, 2005 yılından bu yana 6,5 milyar dolardan fazla etki yatırımına imza attı. 90 farklı ülkede 490’dan fazla şirket ile yaklaşık 4.000 anlaşma sağladı. Bu yatırımlar 25’ten fazla fon yetkilisi ve 50’den fazla üçüncü partiler tarafından satın alınmış ve bu tür işlemler için büyüyen bir ekosistem ve pazar oluşturmuştur.

Tarfin VDMK İhracı Nedir?

Tarfin VDMK ihracı, Türkiye tarımına katkı sağlamak için yatırımcılar ile çiftçiler arasında aracılık etmek hedefleniyor. Çiftçinin girdi ihtiyacını bazı kurumsal yatırımcılar ile buluşturması amaçlanarak Türkiye tarımı için çok önemli adımlar atılıyor. Bununla birlikte yatırımcılar için cazip getirili alternatif sunuluyor. Bu sayede her iki tarafın faydasına adım atılırken Türkiye tarımına ve ekonomisine destek olunuyor. Yani kısaca Tarfin, Vadeli Mevduat Katılım (VDMK) ihracı, katılım bankaları tarafından gerçekleştirilen bir finansal işlem türü olarak biliniyor. VDMK, katılım bankalarının müşterilerine sunulan bir yatırım aracı olarak önemini her zaman koruyor.

share

Benzer Haberler

Karabuğday Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
08.04.2024
Karabuğday Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Karabuğday yetiştiriciliği tüketim yaygınlaştıkça artıyor. Ülkemizde yetiştirilmeyen karabuğday neden yetiştirilir, iklim ve toprak beklentisi nasıldır öğrenin!

Devamını oku
Tarfin'in Kurucu ve CEO'su Mehmet Memecan, Dönüm Noktası ile İlham Veriyor
04.11.2021
Tarfin'in Kurucu ve CEO'su Mehmet Memecan, Dönüm Noktası ile İlham Veriyor

Geleceğe yön veren girişimcilerin hikayelerini paylaşan, Dönüm Noktası Podcast serisinin konuğu Tarfin Kurucu ve CEO’su Mehmet Memecan oldu. Hemen tıklayın.

Devamını oku
Tarfin’in Avantajları Saymakla Bitmiyor
23.10.2023
Tarfin’in Avantajları Saymakla Bitmiyor

Gizli masraf, ek ödeme, sipariş sonrası değişen fiyatlar olmadan girdi alışverişi vadeden Tarfin avantajları hemen tanışın!

Devamını oku