taboola

Üretmeye Sevdalı Çiftçilerimiz Gelir Korumalı Paket ile Rahat Nefes Alıyor

Üretmeye Sevdalı Çiftçilerimiz Gelir Korumalı Paket ile Rahat Nefes Alıyor 15.02.2023

Girdi maliyetleri artışı ve ekonomik koşullar karşısında çiftçilerimize güvence oluşturma hedefiyle tasarlanan Gelir Korumalı Paket, tarımda sürdürülebilirliğe de katkı sağlıyor. 

Yenilikçi Tarfin satış paketi sayesinde, çiftçilerimiz isterse gübre, tohum ve akaryakıt gibi tarım girdisi alışverişlerini gelirine endeksli olarak gerçekleştirebiliyor. Gelir Korumalı Satış Paket’i buğday çiftçileri özelinde pilot uygulama ile başladı.

Hemen uygulamayı indir, fiyatları karşılaştır.

Çiftçimizin Ekonomik Yoldaşı Gelir Korumalı Paket

Tarımsal alışverişte yeniliklerin adresi olan Tarfin, Gelir Korumalı Paket ile çiftçilerimizin yüzünü güldürüyor. Peki üretici dostu gelir korumalı paketin çiftçilerimiz için avantajları neler? 

  • Gelir Korumalı Paket sayesinde çiftçilerimiz tarımsal girdi alışverişlerini, mahsullerinin piyasa değerine endeksli olarak gerçekleştirebiliyor. Hesap kitap yapma, mahsul değeri düşer mi, enflasyona yenilir mi derdi olmadan gönül rahatlığı ile girdi alışverişi tamamlanıyor. 
  • Çiftçilerimiz tarımsal girdilerini piyasa değerinde ve gelirine göre ödeme avantajına sahip oluyor. Böylece olabilecek fiyat farkına karşı korunan üreticimiz rahat bir nefes alıyor. Buğdayını daha yüksek fiyatla satan çiftçimiz, ekonomik şartlar dolayısıyla beklenmedik vade farkı riski olmadan alışveriş yapmanın rahatlığını yaşıyor. 

Satış modelinde TÜRİB: Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş. adlı işletmeden, seçilen vade ayının ilk 15 gününde “ekmeklik buğday” kategorisindeki tüm ekmeklik buğday (1.2.3. Sınıf, Düşük vasıflı vb. ekmeklik buğdaylar) ürünlerinin ağırlıklı ortalaması alınıyor. İlgili vade ayının 16. günü geldiğinde ise “ortalama buğday fiyatı x tonaj” hesabı yapılarak çiftçilerimize ödeyeceği tutar iletiliyor.  

Çiftçimizin Ekonomik Yoldaşı Gelir Korumalı Paket

Böylelikle ekonomik dalgalanmaların olduğu dönemlerde dahi çiftçimizin hakkı, emeği gözetiliyor. Güçlenen üretici Tarfin ile başı dik, içi rahat alın terinin hakkını alacağının güvencesi ile çalışmaya devam edebiliyor.

Çiftçiye Dost Gelir Korumalı Paket Nasıl Çalışıyor? 

Gelir Korumalı Paket ile alışveriş yapılırken çiftçimiz buğday getirmiyor. Fiziksel mahsul kullanılmadan yapılan işlemler sırasında fiyat ve tonajla hesaplama yapılarak ödeme gerçekleşiyor. Her adımda çiftçimiz onay vererek ne ödeyeceğini biliyor. Ayrıca eğer, buğday fiyatı vade tarihinde aynı ya da düşük kalırsa, çiftçimiz sadece %37.5 oranında vade farkı ödüyor. 

Şimdilik sadece buğday üretimi için başvuru/alışveriş yapan çiftçilerimizin kullanabildiği Gelir Korumalı Paket, bugüne dek 38 bayide, 210 satışta hayata geçti. İç Anadolu Bölgesi’ndeki üreticilerimizin yüzleri gülmeye başladı… Yakında başka üretimlerde, diğer bölgelerimizde de Gelir Korumalı Paket’in faydaları deneyimleyecek. Unutmayın, ailenizden biri olan Tarfin her şartta, hep yanınızda… 

share

Benzer Haberler

Besi Geliştirme Yemi 15 Protein Nedir? Ne İşe Yarar?
30.09.2021
Besi Geliştirme Yemi 15 Protein Nedir? Ne İşe Yarar?

Besi geliştirme yemi 15 protein içeriyor. Besideki hayvanın ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan besi geliştirme yemi hakkında bilgi için tıklayın.

Devamını oku
Motorlu Çapa Makinesi Nedir? Nasıl Kullanılır?
13.01.2022
Motorlu Çapa Makinesi Nedir? Nasıl Kullanılır?

Motorlu çapa makinesi toprağın işlenmesinde zamandan ve iş gücünden tasarruf sağlıyor. Motorlu çapa makinesi nasıl kullanılır hemen bilgi alın.

Devamını oku
Koyunda Titreme Neden Olur?
01.09.2023
Koyunda Titreme Neden Olur?

Koyunda titreme sık görülen hastalık semptomlarından biri. Peki koyunlarda titreme neden olur, nasıl tedavi edilir ve belirtileri nelerdir? Öğrenin!

Devamını oku