taboola

Türkiye’nin Tarım Alacaklarına Dayalı VDMK İhracı

Tarfin VDMK 26.11.2019

ÜNLÜ & Co, TARFİN’in tarım alacaklarına dayalı yeni bir VDMK ihracı daha gerçekleştirdi.

Türkiye'nin tarım alacaklarına dayalı ilk varlığa dayalı menkul kıymet (“VDMK”) ihracına öncülük eden ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş. (“ÜNLÜ & Co”), TARFİN Tarım A.Ş.'nin (“TARFİN”) tarım alacaklarını bir yatırım aracına dönüştürdüğü ihraca yerel ve uluslararası yatırımcılardan 2 kat talep geldi.

Türkiye’nin lider yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co, tarım finansmanı piyasasında önemli bir yer edinmek üzere büyümeye devam eden TARFİN’in 10 milyon Türk Lirası tutarında VDMK ihracına aracılık etti. TARFİN'in çiftçilere yaptığı vadeli satışlardan doğan alacaklarını devralan ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş. Angora Varlık Finansman Fonu, nitelikli yatırımcılara yönelik ihraç işlemi ile bir yandan sektöre özel dinamiklerle uyumlu fonlama imkânı sayesinde tarım sektörünün gelişimine katkıda bulunurken, diğer yandan da yatırımcılara yüksek getirili yatırım alternatifi sunmuş oldu.

Hemen uygulamayı indir, fiyatları karşılaştır.

ÜNLÜ & Co, bu dördüncü VDMK ihracı ile Tarfin’den devraldığı yaklaşık 1,400 ödeme kabiliyeti yüksek, çiftçiden devralınmış yüksek kaliteli granüler alacak havuzunu menkul kıymetleştirerek, yatırımcısına çeşitlendirilmiş ve %20 ek teminat sağlayan, güvenilir yüksek getiri sunmaktadır.

ÜNLÜ & Co, tarım alacaklarına dayalı ilk VDMK ihracı ile Nisan ayında sermaye piyasalarının en prestijli yarışmalarından biri olan 4. TSPB Sermaye Piyasaları Ödülleri’nde ‘Özel Ödül’ kategorisinde ‘En Yaratıcı Sermaye Piyasası Projesi’ ödülünü kazanmıştı.

TARFİN’in kurucu ve yönetici ortağı Mehmet Memecan da konuyla ilgili “Türk tarımının kalkınması için çıktığımız yolda, geliştirdiğimiz tarımsal risk skorlama modellerimiz ile hızlı ve sağlam adımlarla büyümeye devam ediyoruz. 4. Varlığa Dayalı Menkul Kıymet ihracımız için gelen yüksek talebin ve değerli yatırımcılarımızın güvenini bir kez daha kazanmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Daha çok sayıda çiftçiye tarım girdilerini daha uygun imkanlarla ulaştırmamızı sağlayan, sermaye piyasaları yatırımcılarına da güvenli bir yatırım imkânı sunan VDMK ihraçlarına önümüzdeki dönemlerde artan bedeller ile devam edeceğiz” dedi.

ÜNLÜ & Co Borç Sermaye Piyasaları ve Danışmanlığı Bölümü Yönetici Direktörü Ayşe Akkın işlemle ilgili bulunduğu değerlendirmede “Türkiye’de hem tarım sektörü hem de borç sermaye piyasaları için çok önemli olduğunu düşündüğümüz bu VDMK ihracında TARFİN’le birlikte çalışmanın gururunu yaşıyoruz. Şirketlerin iş modellerine uygun ve kredi kalitesini destekleyecek şekilde yapılandırılan borçlanma araçlarının yerel ve uluslararası yatırımcılar tarafından gördüğü ilgiyi ihraç tutarını katlayan 2 kat talep ile tescil etmiş olduk. Farklı sektörlerden oyuncuların alacak havuzlarının menkul kıymetleştirildiği yeni VDMK ihraçlarını piyasaya getirmek için de çalışmalarımız devam etmektedir.”

Kaynak: HaberChannel

share

Benzer Haberler

Sığır Löykozu Nedir?
03.01.2024
Sığır Löykozu Nedir?

Virüs kaynaklı bir hastalık olan sığır löykozu buzağılarda dahi görülebiliyor. Siz de sığır löykozu belirtileri, tedavisi ve bulaşma yollarını öğrenmek için tıklayın.

Devamını oku
Avokado Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
21.05.2021
Avokado Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Avokado yetiştiriciliği ülkemizde Akdeniz Bölgesi'nde aktif olarak yapılıyor. Avokado yetiştiriciliği hakkında merak ettiğiniz her şey yazımızda.

Devamını oku
Tarfin’den 2022-2023 tarım sezonunun ilk VDMK ihracı
19.10.2022
Tarfin’den 2022-2023 tarım sezonunun ilk VDMK ihracı

Tarfin’den 2022-2023 tarım sezonunun ilk VDMK ihracı hakkında merak ettiğiniz bütün detaylara bu yazımızda ulaşabilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayın.

Devamını oku