taboola

Tarfin'in Kurucu ve CEO'su Mehmet Memecan, Dönüm Noktası ile İlham Veriyor

Tarfin'in Kurucu ve CEO'su Mehmet Memecan, Dönüm Noktası ile İlham Veriyor 04.11.2021

Endeavor Türkiye Genel Sekreteri Aslı Kurul Türkmen'in sunumuyla hazırlanan Dönüm Noktası podcast programı, Tarfin’in büyüme hikayesinin dönüm noktalarını dinleyicilere anlatıyor. 

Tarfin; Tarım Bayisi ve Çiftçileri Buluşturuyor

Mehmet Memecan’ın tarım sektörüyle tanıştığı Amerika’dan başlayan yolculuk, dinleyicileri İsviçre’den Türkiye’ye kadar getiriyor. Amerika’da gübre pazarlaması yapan, İsviçre’de ürün müdürlüğü görevi üstlenen ve sonrasında Singapurlu bir ticaret firmasının Türkiye’de gübre dağıtıcılığını gerçekleştiren Memecan, tarım piyasasındaki ihtiyacı görerek finansman talebine Tarfin projesiyle cevap veriyor. Yatırımcılar, tarım bayisi ve çiftçileri ortak noktada buluşturan Tarfin’in hikayesi, tarım sektörü ve hedef kitlesi hakkında çok ilginç bilgiler sunuyor. 

Hemen uygulamayı indir, fiyatları karşılaştır.

Tarfin: Daha Az Evrak, Uygun Maliyet ve Yüksek Hız

Tarfin’in sınırlı sermayeyle çalışan tarım bayilerinin, hasada kadar nakit akışı konusunda sorun yaşayan çiftçilerin çözümü olduklarını belirten Tarfin CEO’su Memecan, Tarfin’in farkını anlatan sözlerini şöyle sürdürüyor: “Biz, tarımsal alışverişin arkasına bir risk değerlendirme metodolojisi koyup, çalıştığımız tarım bayilerin önünü açacak şekilde ürünleri çiftçi adına tedarik ediyoruz. Çiftçilere hasada kadar vade sağlıyoruz.”. 

Mehmet Memecan’ın ifadesine göre, geleneksel tarımsal alışveriş sürecine göre, çok daha uygun maliyetli, ve hızlı işleyen Tarfin, bugün 30.000 müşteri, 70’ten fazla  ilde 750 satış noktası  ile Türkiye’ye değer katan büyük bir girişim olarak karşımıza çıkıyor. Buna ek olarak Tarfin’in başarı hikayesinin, Türkiye sınırlarını aştığını dile getiren Memecan, yakın zamanda yurt dışına yatırımın başlayacağı müjdesini veriyor: “Yakın zamanda Romanya’ya açılıyoruz. Orada da fragmente bir tarım pazarı var ve çiftçilerin finansman sıkıntısı mevcut. Başarılı olacağımıza inanıyorum.” Diğer bir deyişle, Tarfin inovatif vizyonuyla bugün Türkiye tarım pazarına nefes aldırırken dünya için de yeniliklerin adresi olmak için gün sayıyor. 

Teknolojik Altyapı Başarının Temeli

Tarfin’in başarısının bir nedeninin de teknolojik altyapısı olduğunu belirten Mehmet Memecan, bu altyapının iki kollu olduğunun altını çiziyor ve sözlerini sürdürüyor: “Bir tarafta mobil uygulamalar, paneller, web tabanlı uygulamalar var. Diğer tarafta da risk değerlendirme modülü, fiyatlandırma sistemi için kullanılan modeller var. Ekibimizde gerçekten işinin uzmanı mühendisler çalışıyor. Biz bu sayede Tarfin Mobil ile en çok indirilen tarım uygulaması olmanın gururunu yaşıyoruz. Artık çiftçilerimiz neredeyse, uygulamaya girdiğinde çevresindeki en ucuz tohumu, yemi, gübreyi bulabiliyor. Vadeli veya peşin siparişini kolaylıkla tarım bayisi üstünden halledebiliyor.” Mehmet Memecan, sözlerine devam ederken, tüm uygulama ve yazılımların Tarfin’in kendi veri ekibi tarafından gerçekleştirildiğine özel bir parantez açıyor.

Teknoloji ile tarımın ilk bakışta uzak görüldüğünü anlatan Mehmet Memecan, aslında bu bakışın gerçeği yansıtmadığını ifade ediyor. Teknolojiye çok iyi adapte olabilmesi gereken ve bu nedenle sanılanın aksine teknoloji ile iç içe geçmiş bir alan olan tarım, birçok yönüyle Tarfin’in başarısına, doğası gereği güçlü bir zemin hazırlıyor. Çiftçilerdeki akıllı telefon penetrasyonunun %86, online bankacılık kullanım oranının Türkiye ortalaması ile aynı olduğunu anlatan iş insanı, tarım pazarı ile online dünyanın birbirine çok uzak görülmesinin kaynağının veriler değil, ön yargılar olduğunu vurguluyor. 

Memecan’ın sözleri, hem tarım hem de online girişimcilik alanına yeni bir vizyon getiriyor. Podcast’te ayrıca Tarfin’in yatırımcılarından olan Görkem Oktay’ın ve Tarfin henüz kurulmadan ekibe dahil olan yazılım ekip lideri Faruk Can’ın görüşlerini de bulabilirsiniz. Siz de Spotify, Apple Podcast ve Google Podcast üzerinden dinleyebileceğiniz podcast sayesinde yeni bir bakış açısı kazanabilir ve Tarfin’in hikayesine birinci ağızdan tanık olabilirsiniz. 

share

Benzer Haberler

Yem Hazırlama Makineleri Nelerdir?
12.03.2024
Yem Hazırlama Makineleri Nelerdir?

Yem hazırlama makineleri hayvanların yemleri daha iyi tüketebilmek için uygun forma getiriyor. Yem hazırlama makineleri nelerdir hemen öğrenin!

Devamını oku
Ekoturizm Nedir?
19.02.2022
Ekoturizm Nedir?

Ekoturizm, turizm için yeni bir sayfa açıyor. Yerel halkın ve kültürün de iç içe olduğu ekoturizm anlayışı hakkında bilgi alabilirsiniz.

Devamını oku
Uzaktan Sulama Sistemi Nedir?
07.01.2024
Uzaktan Sulama Sistemi Nedir?

Uzaktan sulama sistemi modelleri tarımsal işleri kolaylaştırıyor. Siz de uzaktan sulama sistemlerinin faydaları nelerdir hemen öğrenin.

Devamını oku