taboola

Tarfin’den 50 milyon TL’lik ikinci sukuk ihracı

Tarfin’den 50 milyon TL’lik ikinci sukuk ihracı 11.11.2022

Türkiye’nin lider dijital tarım platformu Tarfin, tarım tedarik zincirini finansal teknolojinin gücüyle buluştururken, sektördeki yatırım araçlarının çeşitlendirilmesine yönelik katkısını da sürdürüyor. Geçtiğimiz temmuz ayında İslami Finans ilkelerine uygun olarak hayata geçen ilk Tarım Kira Sertifikası (Sukuk) ihracını gerçekleştiren Tarfin, 9 Kasım tarihinde ikinci sukuk ihracını tamamladı. Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ve Ziraat Yatırım Menkul Değerler ile yapmış olduğu iş birliği ile 210 gün vadeli ve 50 milyon TL tutarlı sukuk ihracına imza atan Tarfin, böylece sürdürülebilir tarıma verdiği desteği bir kez daha göstermiş oldu. 

Yatırımcıyı Türkiye’ye çekecek: 

Hemen uygulamayı indir, fiyatları karşılaştır.

Tarfin CFO'su Kerimcan Aycibin, "Türkiye Avrupa'nın en büyük ikinci, dünyanın on birinci büyük tarımsal üretimine sahip. Bu potansiyelin ortaya konulması ve sürdürülebilir üretimin sağlanması için öncelikle çiftçinin yüksek kalite tarım girdilerine uygun fiyat imkanıyla erişimini kolaylaştırmak, rekabet gücünü artırmak gerekiyor. Türkiye tarımını desteklemek üzere yola çıkan Tarfin olarak, yatırımcı ve çiftçi arasında katma değeri yüksek hizmetlere aracılık etmeye devam ediyoruz. Sunduğumuz hizmetler ile 47 bini aşkın çiftçiye tarım girdisi tedariki gerçekleştirirken, üretime de desteğimizi sürdürüyoruz. Yatırım modellerini çeşitlendirmek amacıyla başlattığımız çalışmalarımız kapsamında sürdürdüğümüz sukuk ihraçları ile daha fazla İslami Fintek yatırımcısını Türkiye’ye çekmeyi hedefliyoruz. İhraçlarımız, aldığımız yatırımlar ve uluslararası finansman kaynakları ile yaptığımız anlaşmalar ile üreticiden tüketiciye giden yolda katma değer yaratmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Yatırımcıya faizsiz getiri imkanı sunan menkul kıymetler olan sukuk, devlet ve şirketlere finansman sağlama aracı olarak ihraç ediliyor. Yatırımcılarının, elde edilen gelirlerden, payları oranında hak sahibi olmalarını sağlayan, faizsiz finansman ilkelerine uygun menkul kıymetler olan sukuk (kira sertifikası), hem şirketlere hem de yatırımcıya en nihayetinde de sektöre büyük fayda sağlıyor. 

Tarfin Hakkında:

Tarfin Tarım A.Ş. tarımda finansmana erişim sorununa çözüm getirmek, gübre, tohum, yem gibi girdi ihtiyaçlarını çiftçilerin talep ettiği vadelerle karşılamak amacıyla 2017’de hayata geçirildi. Şirket, geliştirdiği makine öğrenmesine dayalı tarımsal risk skorlama modelini kullanarak, Türk çiftçilerinin gübre, tohum ve yem gibi tüm tarım ihtiyaçlarını uygun fiyat, vadeli ya da peşin ve hasatta ödeme olanağı ile karşılamalarını sağlıyor.

 80 ilde 1211 yetkili satış noktası bulunan şirketin hizmetlerinden 2022’de 18.000 çiftçi, kuruluşundan bugüne kadar ise toplam 47.982 çiftçi yararlandı.  Çiftçiler, bulundukları bölgelerdeki en güncel gübre, yem ve diğer tarım girdilerindeki fiyatları karşılaştırmalı olarak sunulduğu Tarfin mobil uygulama ve yetkili satış noktası aracılığıyla işlemlerini 4 dakika içinde tamamlayarak ürünlerini teslim alabiliyor. Tarım üreticileri, Tarfin ile girdilerini uygun fiyat seçenekleriyle sağlamalarının yanı sıra kefil, ipotek, dosya masrafı, kart ücreti, üyelik aidatı gibi ek masraflar altına girmekten de kurtuluyor.

 Kuruluşundan bugüne her yıl yüzde 300 büyüme kaydeden şirket, dijital money&fintech ödüllerinden; en hızlı büyüme kategorisinde birincilik, en iyi ürün/hizmet kategorisinde ikincilik ödülü, startup100 listesinde en hızlı büyüyen 19. Şirket, LinkedIn En İyi Startup’lar 2022: Türkiye’nin yükselişte olan 10 şirketin arasında dokuzunculuk ödüllerini almıştır.

share

Benzer Haberler

Zeytin Toplama Makinesi Nasıl Çalışır? Nasıl Kullanılır?
29.01.2022
Zeytin Toplama Makinesi Nasıl Çalışır? Nasıl Kullanılır?

Zeytin toplama makineleri, farklı özelliklerdeki arazilerde hasada yardım ediyor. Zeytin toplama makineleri hakkında bilgi için hemen tııklayın.

Devamını oku
Yaprak Biti Nedir? Zararları Nelerdir?
28.07.2021
Yaprak Biti Nedir? Zararları Nelerdir?

Yaprak biti birçok ekin için sorun oluyor. Balkon bitkilerinden tarladaki sebzelere kadar her yetiştirici için problem olan yaprak bitinin zararlarını hemen öğrenin.

Devamını oku
Tarla Koşmak Ne Demek?
05.07.2023
Tarla Koşmak Ne Demek?

Özellikle Karadeniz illerimizde tarla koşmak terimi sıklıkla kullanılıyor. Çiftçilerimiz arasında yaygın olan bu deyimin tam karşılığı ise tarla sürmek.

Devamını oku