taboola

Tarfin Satış Noktaları Gelir Korumalı Paket Avantajlarına Kavuşuyor!

Tarfin Satış Noktaları Gelir Korumalı Paket Avantajlarına Kavuşuyor! 15.02.2023

Tarfin’in hem çiftçilerimize hem de bayilerimize avantajlar getiren “Gelir Korumalı Paket” sistemi sayesinde tarımda yüzler gülüyor. Tarımda sürdürülebilirliğe destek olan paket sayesinde, girdi maliyetlerindeki artış, ekonomik koşullardaki değişiklikler sorun olmaktan çıkıyor. Tohum, gübre ve akaryakıt gibi girdiler için gelirine endeksli ödeme planlayan üreticiler sayesinde satış noktaları da güvence vadedebilmenin huzurunu yaşıyor. 

Tarfin Satış Noktalarında Gelire Göre Girdi Dönemi Başladı! 

Sisteme göre çiftçilerimiz tarımsal girdi ihtiyaçları için mahsulün piyasa değerine endeksli olarak alışveriş yapabiliyor. Mahsulün piyasa değerinde, gelirine karşılık ödeme avantajına kavuşan çiftçilerimiz alışveriş sırasında güvence sahibi oluyor. Satış modelinde henüz sadece buğday endeksi ve buğday ürünü yer alıyor. Bu bağlamda tüm hesaplamalar için TÜRİB: Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş. adlı işletmenin fiyatları baz alınıyor. Seçilen vadeye göre ilgili ayın ilk 15 gününde “ekmeklik buğday” segmentinde bulunan tüm ekmeklik buğday ürünü fiyatlarının ağırlıklı ortalamaları hesaba katılıyor. Söz konusu hesaplamada 1.2.3. Sınıf, Düşük vasıflı vb. ekmeklik buğdaylar kullanılıyor. Vade ayının 16. gününde ise “ortalama buğday fiyatı x tonaj” formülü üzerinden çiftçilerimizin ödeyeceği tutar belli oluyor.  

Hemen uygulamayı indir, fiyatları karşılaştır.

Tarfin Satış Noktalarında Gelire Göre Girdi Dönemi Başladı! 

Tarımsal alışverişlerde ekonomik yoldaşınız olan Tarfin, Gelir Korumalı Paket ile satış noktalarına da avantaj getiriyor. Çiftçimizin emeğini, satış noktalarımızın beklentilerini gözeten Gelir Korumalı Paket’in kazandırdığı faydalar arasında şunlar var:

  • Gelir Korumalı Paket sayesinde çiftçilerimiz ani ekonomik gelişmeler nedeniyle oluşabilecek vade farkına karşı korunuyor. 
  • Güvence hisseden çiftçilerimiz daha rahat alışveriş yapabiliyor. Satış noktaları daha fazla satış ve müşteri imkanına kavuşuyor. 
  • Tamamlanma oranında artış elde ediliyor. 
  • Bayiler daha fazla ciro yapabiliyor. 

Satış Noktasına Dost Gelir Korumalı Paket Nasıl Çalışıyor? 

Çiftçilerimiz, yetkili satış noktaları aracılığıyla Gelir Korumalı Paket ile alışveriş yaparken herhangi bir ürün getirmiyor. Fiziksel mahsul olmadan yapılan alışveriş sırasında sadece fiyat ve tonaj hesaplaması üzerinden ödeme gerçekleşiyor. Bayi her adımı planlı yeni alışveriş sistemi sırasında her aşamada çiftçimizin onayını alıyor. Çiftçilerimiz sisteme dahil olurken ilgili vadede nasıl ödeme yapacağını biliyor. 

Ayrıca eğer, 

  • Mahsul (buğday) fiyatı vade tarihinde değişmez ya da düşük olursa, çiftçimiz sadece %37.5 vade farkı üzerinden ödeme gerçekleştiriyor. 
  • Aksi halde, %100’den fazla değer artışı durumunda maksimum %137.5 vade farkı ile ödeme gerçekleştiriyor. Tarfin maksimum vade farkı güvencesi ile alışverişe güven kazandırıyor. Gelir Korumalı Paket kapsamında hazırlanan senet ise %100 vade farkı üzerinden alınıyor. Bu da maksimum (%100’den fazla) artış durumunda, çiftçimizi koruyan bir teminat anlamına geliyor. 

Şimdilik sadece buğday ürünü için başvuru alan satış noktalarımız arasında 38 adres var. Gelir Korumalı Paket, bugüne dek 210 satışta hayata geçti. İç Anadolu Bölgesi’ndeki üreticilerimizin, satış noktalarımızın memnuniyetle karşıladığı yenilik, yakında başka üretimlerde, diğer bölgelerimizde de deneyimlenecek. 

share

Benzer Haberler

Tarımsal Drone Uygulamaları
26.08.2022
Tarımsal Drone Uygulamaları

Tarımsal drone uygulamaları dünyada her geçen gün artıyor. Peki zirai insansız hava araçları ile neler yapabilirsiniz? Hemen öğrenin!

Devamını oku
Tarımsal Alet ve Makinelerinde iş Güvenliği Tedbirleri
25.03.2024
Tarımsal Alet ve Makinelerinde İş Güvenliği Tedbirleri

Tarımda iş güvenliği tedbirlerine uymak oldukça önemli. Tarımsal alet ve makinelerde iş güvenliği tedbirlerini hemen öğrenin!

Devamını oku
Dereotu Yetiştiriciliği
28.03.2024
Dereotu Yetiştiriciliği

Dereotu yetiştiriciliği tarlalarda yapıldığı gibi kentlerde balkonlarda da gerçekleştirilebiliyor. Dereotu yetiştiriciliği nasıl yapılır hemen öğrenmek için tıklayınız.

Devamını oku