taboola

Tarfin, Avrupa Yatırım Fonu Tarafından Örnek Gösterildi

Tarfin, Avrupa Yatırım Fonu Tarafından Örnek Gösterildi 25.02.2021

Tarfin, başarılı finansal modeliyle Avrupa Yatırım Fonu tarafından örnek gösteriliyor. 

“Şimdi Al, Hasatta Öde”

2017 yılından bu yana çiftçilerimizin gücüne güç katan Tarfin, finansal zorlukların üstesinden gelmeye yardımcı oluyor. Fintech girişimleri arasında yenilikçi vizyonu ile fark yaratan Tarfin mobil uygulaması, sağladığı fiyat avantajını “şimdi al hasatta öde” sistemiyle tamamlıyor. Hasat vadeli alışveriş imkanı, tarım sektörüne hayat verirken topraklarımıza bereket, çiftçilerimizin yüzlerine gülümseme armağan ediyor. 

Hemen uygulamayı indir, fiyatları karşılaştır.

Tarım Girdi Alışverişlerinde Teknoloji Devrimi 

Yenilikçi girişimin arkasındaki isim ise Tarfin CEO’su Mehmet Memecan. Memecan, gübre alanındaki tecrübesi ve inovatif bakışıyla imza attığı Tarfin’i “Türkiye pazarında çiftçilerimize, çiftlik girdileri ve işletme sermayesi finansmanı sağlayan yenilikçi bir iş modeli” olarak tanımlıyor. 

Çiftçilerimizin gübre ve tohum gibi girdilere finansman sağlamada yaşadığı zorluğu en aza indirmek için çalıştığını dile getiren Memecan, uzun vadeli ödeme koşulları sayesinde çiftçilerimize rahat bir nefes aldırıyor. 

Tarfin’in Türkiye’nin dört bir yanında, 300’ün üzerinde satış noktası bulunuyor. Satış noktalarındaki uzmanlar, çiftçilerimize girdi alışverişi, ürün seçimi ve bilgi konusunda destek sunuyor. Tarfin mobil uygulaması ise en avantajlı tarım girdilerini kolaylıkla seçebilmeyi mümkün kılıyor. Satış noktasında imzalanan bir senet ile girdiler hemen alınabiliyor. 

Tarfin, Çiftçilere Güç, Toprağa Bereket, Ülkemize Değer Katıyor

Çiftçilere güç, toprağa bereket katan yenilikçi finans modeli ve mobil uygulama teknolojileri gücünü arkasındaki detaylı saha çalışmalarından alıyor. Yıllar süren araştırmalar, yapay zeka temelli yeni nesil algoritmalar, finans modelinin temelini oluşturuyor. 

Tarfin’in bir ilki gerçekleştiren finans sistemi, veriler üzerinden risk puanlayan özgün bir algoritmayla çalışıyor. Hem geleneksel verilerin hem de çiftçilerimize ve yapılan işlemlere dair bilgilerin bir arada değerlendirildiği tescilli sistem, ödeme koşullarının planlanmasına yardımcı oluyor. Genişletilmiş ödeme takvimi, çiftçilerimizin girdilere rahatça erişimini sağlıyor.

Tarfin satış noktalarından, mobil uygulama aracılığıyla yapılan her alışveriş, çiftçilerimize ortalama %8 fiyat avantajı kazandırıyor. Mehmet Memecan, çiftçilerimizin kazancının ülke refahına katkısını şu cümlelerle ifade ediyor: “Bu birikimler çiftçinin çocuklarının eğitimine gidebilir, genel hanehalkı harcamalarını destekleyebilir.” 

Tarfin, Yüzünü Avrupa’ya Dönüyor

Türkiye’nin dört bir yanında 15.000’i aşkın çiftçimizin tercihi olan Tarfin Mobil üzerinden bugüne dek 26.000’den fazla işlem gerçekleştirildi. Başarıyla yoluna devam eden, çiftçimize, ülkemize ve toprağımıza kazanç getiren Tarfin, yakın gelecekte yüzünü Avrupa’ya dönmeye hazırlanıyor. 2021 yılı içerisinde Doğu Avrupa yatırımlarıyla adından söz ettirmek için gün sayıyor. Tarfin CEO’su Mehmet Memecan, sisteminin diğer pazarlarda da uygulanabilir olduğunun altını çiziyor. 

2018 yılında Collective Spark'tan sermaye yatırımı alan Tarfin’in başarısı emsal teşkil ediyor. Kısa sürede birkaç kişilik bir ekipten onlarca kişilik bir şirkete dönüştüklerinin müjdesini veren Memecan, yenilik odaklı çalışmalarla ülkemize fayda sağlıyor. Tarfin, Collective Spark aracılığıyla Türkiye Büyüme ve İnovasyon Fonu (TGIF) yatırımı alması ve başarılı finansal modeliyle Avrupa Yatırım Fonu tarafından örnek gösteriliyor. Kısa sürede elde ettiği başarı, ülkenin dört bir yanında sağladığı geniş network, çiftçilerimize sağladığı avantajlar ve yenilikçi gelir sistemiyle geleceğin tarım girdi alışverişi sistemini bugüne taşıyan Tarfin, Türkiye’nin bereketli topraklarına bereket katmanın gururunu tüm çiftçilerimiz ve satış noktalarımız ile paylaşıyor. Tarlasına Tarfin ile bereket katan herkesin imza attığı bu başarı bugün gururla Türkiye’ye armağan ediliyor. 

share

Benzer Haberler

Maydanoz Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
31.08.2021
Maydanoz Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Maydanoz yetiştiriciliği ülkemizde en çok Akdeniz, Marmara ve Ege Bölgesi'nde yapılıyor. Maydanoz yetiştiriciliği hakkında bilgi için tıklayın.

Devamını oku
Tarfin VDMK
21.06.2023
Tarfin Gelir Korumalı Paket ürününün VDMK ihracını gerçekleştiriyor

Tarfin, Pasha Yatırım Bankası aracılığıyla Gelir Korumalı Paket VDMK ihracıyla çiftçileri maliyet belirsizliğinden koruyor.

Devamını oku
Örümcek Kuzu Sendromu Nedir?
21.07.2022
Örümcek Kuzu Sendromu Nedir?

Örümcek sendromu veya örümcek kuzu sendromu hastalığı, koyun kalıtsal kondrodisplazisi şeklinde literatüre geçiyor. Örümcek kuzu hastalığı hakkında bilgi alın!

Devamını oku