taboola

Actimoo Kızgınlık Takip Sistemleri

Actimoo Kızgınlık Takip Sistemleri 25.02.2021

Actimoo kızgınlık takibi için sunduğu sistemlerle hayatı kolaylaştırıyor. Çiftçilerimizin; tarlada, serada, ahırda, çiftlikte emek verdiği süre zarfında, hayvanların kızgınlık dönemlerini takip etmeleri pek kolay olmuyor. Hayatın fiziksel, maddi ve sosyal zorluklar içinde devam ettiği ve çiftçilerimizin toprağın bereketine olan inançla emek verdiği kır hayatında, özellikle büyükbaş hayvanların kızgınlıklarının takip edilmesi yoğun çaba gerektiriyor. Genellikle gece kızgınlık gösteren hayvanları gözlemlemek, tespit etmek, güneşin doğumuyla beraber tarlada çalışan çiftçilerimiz için uykusuzluğa karşılık geliyor. Alın teriyle yaşama değer katan çiftçilerimizin uykularına huzur getirecek kızgınlık takip sistemleri ise Actimoo tarafından tasarlanıyor. 

Akıllı Kızgınlık Takibi 

Çiftçilerimiz, günlük hayatlarına devam ederken hayvanların kızgınlık göstermesi durumunda bir kısa mesaj (SMS) ile durumdan haberdar oluyor. Kızgınlığın başladığı saat, gösterdiği belirtiler grafiklere yansıtılarak tek tek kaydediliyor. Sonrasında hayvan sahipleri kontrol ediyor, kızgınlığın başladığını gördüğünde hayvanı tam zamanında tohumlayarak, tutma ihtimalini artırıyor. Hem daha sağlıklı hem de verimi yüksek tohumlama sayesinde verilen emeklerin karşılığı alınabiliyor. Hayvancılıkla uğraşanlara büyük kolaylık getiren sistem, teknolojinin hayatı nasıl da konforla buluşturduğunu ispat ediyor. 

Hemen uygulamayı indir, fiyatları karşılaştır.
Akıllı Kızgınlık Takibi 

Kızgınlık Takibinde Geniş Rehber İmkanı

Özellikle ailece hayvancılık ve tarımla uğraşanlar, yoğun işler arasında telefona bakma fırsatı bulamayabiliyor. İnternet erişiminin kısıtlı olduğu, tüm günün tarlada geçtiği ve şarjın bittiği günlerde, iletişim çok daha meşakkatli bir hal alıyor. Actimoo, özel sistemi sayesinde ineklerin hareketliliklerini takip ederek kaydediyor. Kızgınlık işaretlerini yakaladığında ise hemen kayıtlı numaralara otomatik olarak mesaj gönderiyor. Üstelik geniş rehber imkanı sayesinde tüm aileye, çiftlik çalışanlarına mesaj gidebiliyor. İster eşinizin ister çocuklarınızın telefonlarını rehbere ekleterek kızgınlık takibinde tam kontrol sağlayabilirsiniz. Görülmeyen SMS’lere, ulaşılamayan telefonlara karşı Actimoo, geniş rehberli iletişim sistemi sayesinde tam güven vadediyor. 

Pedometre Nasıl Çalışıyor?

Kızgınlık takip sistemleri, pedometre adıyla anılıyor. İneklerin boynuna takılan bir cihaz aracılığıyla veri toplanıyor. Cihazlardan alınan sinyaller antenlere ve sistemin networküne iletiliyor. Çiftçiler istediklerinde, sisteme girerek cihazın takılı olduğu hayvanın hareketlerini grafik halinde takip ediyor. Üstelik sistemin kurulumu ve kullanımı için internet veya bilgisayar gerekmiyor. Tek bir anten tüm verileri toplamak için yeterli oluyor. En basit teknolojideki cep telefonları bile sistemdeki grafikleri görüntülüyor, ineklerin hareketlerinden kolaylıkla haberdar olunuyor. “Ben internetten, sistemden anlamam” diyenleri teknoloji ile barıştıran sistem, bakım ve arıza bakımından da hiç sıkıntı vermiyor. Uzun ömürle çiftçilerimizin hayatını kolaylaştırıyor. 

Kızgınlık Takibi Sistemleri

Pedometre Kullananlar Ne Diyor? 

Söz konusu kızgınlık takip sistemleri olduğunda birçok çiftçimiz, sistemlerden haberdar olmadığını veya teknolojik bir ürün olduğu için kullanmaktan çekindiğini dile getiriyor. Böyle bir durumda çiftçilerimizin Actimoo üreticilerinden referansları konusunda bilgi istemeleri ve diğer kullanıcıların yorumlarına ulaşmaları, gönül rahatlığı ile ürünü tanımalarına yardımcı oluyor. Pedometre kullanan onlarca işletme, yıllardır aldıkları hizmetten memnun olarak hayvanlarını tohumluyor. Yüksek performans sunan Actimoo kızgınlık takip cihazları, gece ortaya çıkan ve normal şartlarda tespiti neredeyse imkansız olan kızgınlıkları dahi hemen fark ederek raporluyor. Pedometre kullananların memnuniyetle bahsettikleri ilk nokta da kullanışlı grafik ve raporlama sistemi oluyor. Sadece bir SMS ile alınan bildirim, ülkemizdeki yüzlerce çiftçinin, onlarca işletmenin huzurla uyumasını sağlıyor. 

Actimoo kızgınlık takip sistemleri, Tarfin’e özel paketleri, avantajlı fiyatları, ödeme fırsatları ile sizleri bekliyor. Siz de hayvanlarınızın tohumlamasının çok daha sağlıklı ve tutma oranı yüksek olması için hiçbir altyapı gerektirmeyen bu sistemle tanışabilirsiniz. Tarfin satış noktalarından bilgi alabilir, Tarfin Mobil Uygulaması aracılığıyla bilgi alarak hemen hayatınızı teknoloji yardımıyla daha zahmetsiz hale getirebilirsiniz. 

share

Benzer Haberler

ReWilding Nedir? Yabanileştirme Gerekli midir?
31.07.2023
ReWilding Nedir? Yabanileştirme Gerekli midir?

Rewilding nedir, yabanileştirme nasıl yapılır sizlere açıklıyoruz. Dünyada ekosistem için çözüm olarak görülen rewilding ile şimdi tanışın!

Devamını oku
Acur Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
30.12.2022
Acur Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Acur yetiştiriciliği için toprak ve iklim nasıl olmalı öğrenmek için Tarfin Blog yazımıza başvurabilirsiniz. Acur yetiştiriciliği bilgileri için tıklayınız.

Devamını oku
Metaverse ve Tarım
27.02.2023
Metaverse ve Tarım

Metaverse tarım gelişmelerinin de geleceğini işaret ediyor. Peki metaverse tarım dünyası için neler vadediyor. Hemen öğrenin!

Devamını oku