taboola

Tarfin Karadeniz Şehirlerinde Hizmet Vermeye Başladı...

Tarfin Karadeniz'de Hizmet Vermeye Başladı 05.11.2020

Tarfin, tarımın yoğun şekilde faaliyet gösterdiği Karadeniz’de başta Amasya, Çorum ve Samsun olmak üzere birçok ilde yeni satış noktaları ile birlikte hizmet vermeye başladı. İç Anadolu ve Marmara Bölgesi’nden sonra geçtiğimiz ay Ege Bölgesi’nde faaliyetlerine başlayan Tarfin, şimdi tarım ve hayvancılığın  önemli bir geçim kaynağı  olduğu Karadeniz Bölgesi’nde üretime destek olmaya hazırlanıyor.
 

Fındık ve çay üreticileri Tarfin ile buluşuyor

Karadeniz Bölgesi her mevsiminin yağışlı olması, yaz kuraklığı isteyen (buğday, arpa, yulaf, çavdar, mercimek, pamuk) gibi ürünlerin yetişmesini önlese dahi bölge için önemli bir geçim kaynağı olan fındık ve çay üretimi için kaliteli üretimi sağlamaktadır. Türkiye’de Giresun’dan Rize’ye uzanan bir hikayesi olan çayın ekim alanı dar olmasına rağmen üretiminin %100’ü bu bölgeden sağlanmaktadır. Bölgenin diğer en önemli yetiştirilen ürünü ise fındıktır. Karadeniz Bölgesi fındık üretiminin %85’ini karşılamaktadır. Kış ılıklığına ihtiyacı fazla olan fındık bu bölgeye en iyi uyum sağlayan üründür. Bütün Karadeniz kıyılarında, yer yer iç kesimlerde yetişmesine karşın, en yoğun olarak Giresun ve Ordu’da üretilmektedir. Tarfin, bölgedeki üretimin döngüsüne ve çeşitliliğe uygun olarak çiftçinin tüm tarımsal girdileri için vadeli ödeme avantajı sunmaktadır.

Halkın temel besin maddesi mısır ise bölgede buğdayın yerini almıştır. Tarfin bölgedeki çiftçilere kefil ve ipotek olmadan, çiftçinin seçtiği marka tohum ve gübre gibi alışverişleri için hasat vadeli alışveriş imkanı ile çiftçiye destek sağlamaktadır.

Hemen uygulamayı indir, fiyatları karşılaştır.

Çiftçiler isterlerse yetkili Tarfin satış noktasından işlemlerini tamamlayacak, dilerlerse Tarfin Mobil üzerinden başvurularını yaparak, ürünlerini seçtikleri satış noktasından hemen teslim alabilecekler.

Karadeniz’de hayvan yetiştiriciliği için Tarfin’den destek
Karadeniz Bölgesi’nde gür otlakların bulunması ve nemli iklimi büyükbaş hayvancılığı yaygınlaştırmıştır. Büyükbaş besi yetiştiricileri Tarfin’den 12 aya varan ödeme vadeleri ile Tarfin’den kolayca alışveriş yapabilmektedir. Büyükbaş yetiştiriciliği dışında hem süt hem de kuzu yeminde de özel fırsatlar bulunmaktadır.


Tarfin’in Karadeniz’deki Yetkili Satış Noktaları
Çorum’da  Alıcılar Tarım, Amasya’da  Tırpan Tarım  ile çiftçiler ile buluşan Tarfin’in Karadeniz Bölgesi’ndeki tüm satış noktalarının listesine buradan ulaşabilirsiniz. 

https://tarfin.com/satis-noktalari

share

Benzer Haberler

Salep Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
20.05.2022
Salep Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Salep yetiştiriciliği nasıl yapılır sizler için araştırdık. Salep nedir, nasıl yetiştirilir, salep nerede yetiştirilir hemen öğrenebilirsiniz.

Devamını oku
Çit Budama Makinesi Nasıl Çalışır? Nasıl Kullanılır?
31.01.2022
Çit Budama Makinesi Nasıl Çalışır? Nasıl Kullanılır?

Çit budama makinesi nasıl kullanılır merak ediyor musunuz? Çit budama makinesi nasıl çalışır ve kullanılır hemen öğrenin!

Devamını oku
Dereotu Yetiştiriciliği
28.03.2024
Dereotu Yetiştiriciliği

Dereotu yetiştiriciliği tarlalarda yapıldığı gibi kentlerde balkonlarda da gerçekleştirilebiliyor. Dereotu yetiştiriciliği nasıl yapılır hemen öğrenmek için tıklayınız.

Devamını oku